Najnovije

DAĆIĆ: Rami sam pevao „O, sole mio”, ne znam „Ramo, druže moj“

O Ramo, Ramo! Albanski premijer Edi Rama, koji ovih dana boravi u Srbiji na promociji svoje knjige „Žrtvovanje“, pohvalio se da je na svoj rođendan tražio da mu ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić peva, jer nema balkanske zabave bez muzike.

Ivica Dačić (Foto: SPS)

„Svi su mislili da će reći ne, ali Ivica je pitao koju pesmu želim da čujem“, rekao je Rama. Ministar Dačić otkriva koju mu je pesmu otpevao.
– Pevao sam mu „O, sole mio“ i „Santa Lučija“ – obelodanio je Dačić.
Upitan da slučajno Rami na uvce nije zapevao i „O Ramo, Ramo, druže moj“, ministar je priznao: „Ne znam to da pevam“. Osim šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, promociji Ramine knjige, koja govori o njegovom privatnom životu dok je bio gradonačelnik Tirane, o vremenu kada nije planirao da se bavi politikom i o intimno teškim trenucima kada mu je sin oboleo, prisustvovao je i ministar obarazovanja Mladen Šarčević, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Inače, premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, otvorili su juče u Nišu biznis forum Srbija-Albanija, na kojem učestvuje oko 300 privrednika. Obraćajući se okupljenima, Vučić je pozvao albanske privrednike da ulažu i posluju u Srbiji, poručivši da će im Vlada Srbije pomoći u svakom smislu kako bi razvili posao.
– Moja poruka je – dobrodošli ste u Srbiju. Vrata Srbije i vrata Vlade Srbije su za vas širom otvorena, pomoći ćemo, odgovoriti na svako vaše pitanje – rekao je Vučić i poručio da istovremeno ohrabruje i srpske privrednike da ulažu u Albaniju.
– Dve zemlje su uspele da izgrade prijateljstvo, ali sada moraju da rade na razvijanju privredne saradnje i povećanju trgovinske razmene – rekao je premijer Srbije. On je istakao da je veoma važno da se Srbija i Albanija ponašaju racionalno.
– Bez obzira na političke razlike, uspeli smo da izgradimo poverenje, jer verujem da želimo prijateljstvo – rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, dve zemlje povezuje i činjenica da je EU njihovo strateško opredeljenje.
– Model privrednog rasta baziran na dubljoj integraciji sa EU je najbolji model za zemlje zapadnog Balkana – naveo je Vučić i dodao da su investicije i poboljšanje produktivnosti najbitniji. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA