Najnovije

Vulin predlaže Zakon o dečjem ombudsmanu

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vladin Savet za prava deteta, kojim je predsedavao, doneo odluku da preda nacrt i pokrene inicijativu za donošenje Zakona o dečjem ombudsmanu.
Vulin (Foto: Jutjub printskrin)

Vulin (Foto: Jutjub printskrin)

On je u izjavi medijima, nakon sastanka Saveta, rekao da je Srbija pokušala da donese ovaj Zakon od 2009. ali, kako je rekao, nije bilo političke volje. „Sada političke volje ima, nama su dečja prava veoma važna i na ovaj način će se čuvati”, rekao je Vulin. Prema njegovim rečima, polazeći od obaveza koje Srbija ima u skladu sa konvencijama o pravima deteta UN, kao i preporukama Saveta za ljudska prava Saveta Evrope, Srbija je dužna da donese ovaj zakon. „Želimo da u zakonskoj proceduri i kroz konsultacije sa javnošću donesemo zakon o zaštitniku prava deteta i da ova zemlja konačno ima telo koje će se baviti pravima deteta”, rekao je Vulin.
Pročitajte još:NARODNA VEROVANJA: Evo šta treba a šta ne treba raditi na Veliki četvrtakDrecun: Tači je kriminalac i čovek prošlosti
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA