Najnovije

OVO JE SPAS ZA POPLAVE: Nikolić sa Kinezima razgovarao o projektu kojem su se svi smejali!

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije "Bon Projekt" i predstavnicima Instituta "Čajna Dizajn Grup" o infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno o izgradnji plovnog kanala Morava-Vardar.
Nikolić sa kineskim premijerom (foto: RTS printskrin)

Nikolić sa kineskim premijerom (foto: RTS printskrin)

Osvrćući se na trenutno stanje u vezi sa opasnošću od poplava, predsednik Nikolić je naveo da bi projekat Morava-Vardar umnogome pomogao i u podizanju stepena zaštite Srbije od takvih elementarnih nepogoda. Kako se navodi u saopštenju predsednikovog Biroa za saradnju s medijima, kineski partneri izrazili su veliko interesovanje za projekte u izgradnji infrastrukture u Srbiji, a posebno za izgradnju kanala Morava-Vardar. Oni su iskazali veliko zadovoljstvo potpuno otvorenim pristupom Srbije ka realizaciji zajedničkih projekata sa kineskim kompanijama. Predsednik Nikolić je istakao da projekat Morava-Vardar nije samo običan infrastrukturni projekat, već je projekat koji će obezbediti život za mnoge generacije. Kineska delegacija navela je da je njihova kompanija za ostvarenje ovog projekta dobila podršku od finansijskih i državnih institucija u njihovoj zemlji i da je već obavljen razgovor i sa makedonskim partnerima o njegovoj realizaciji, ističe se u saopštenju. Pročitajte još:
Inače, ovaj projekat je prethodnih godina bio predmet podsmevanja u mnogim krugovima, ali pitanje je da li bi, da se već krenulo u realizaciju, bili spašeni mnogi životi i imovina. Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA