Najnovije

EK ODOBRILA FINALNI UDAR: Kocijančič odbila da odgovori da li je poglavlje 35 priznavanje Kosova

BEOGRAD - Evropska komisija i Evropski savet za spoljne poslove dostavili su Savetu ministara i članicama EU preporuku za otvaranje poglavlja 35 u pregovorima sa Srbijom, koje se bavi pitanje Kosova, izjavila je Maja Kocijančič, portparolka Federike Mogerini, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU.
Evropska Unija (Foto: JuTjub)

Evropska Unija (Foto: JuTjub)

Na pitanje kako komentariše izjave srpskih zvaničnika da se u poglavlju 35 od Srbije traži da prizna nezavisnost Kosova, Kocijančičeva kaže da je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluče o otvaranju poglavlja. "U skladu sa okvirom za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, Evropska komisija i EEAS su pripremili i dostavili Savetu ministara svoju ocenu o napretku dijaloga i predložili državama članicama otvaranje poglavlja 35", rekla je ona za "Danas". Prema njenim rečima, procena se odnosi na razmatranje sporazuma postignutih u dijalogu, odnosno otvorena pitanja u primeni. "Sada je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluče o otvaranju novog poglavlja", istakla je portparolka Federike Mogerini.
Pročitajte još:„Milovo kosovsko pravilo“ i srpske sankcije članicama UNESKO-aPAJTIĆU PRETI ZATVOR: MUP pokrenuo istragu o „prisluškivanju“
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA