Najnovije

Jedan od najmoćnijih topova na svetu spreman da bude isporučen ruskoj vojsci!

Rusija je dovršila modernizaciju samohodnog topa 2S7M, jednog od najmoćnijih na svetu. Prvi je već spreman za isporuku ruskoj vojsci, navodi proizvođač Uralvagonzavod.

Ruski top (Foto: Jutjub)

Prvi modernizirani samohodni top Malka 2S7M spreman je za isporuku ruskim oružanim snagama, stiže poruka iz pres službe proizvođača Uralvagonzavod.

Modernizacija je bila usmerena na prenosnik, distribucijske mehanizme, generator, posmatračke uređaje, interkomunikacijske i radio stanice. Uvezene komponente zamijenjeni su lokalno proizvedenim odgovarajućim komponentama.

Karakteristike šasije, okretnost, pokretljivost i glavne tehničke karakteristike topa poboljšane su tokom modernizacije.

Proizvođač je izjavio da je pouzdanost mehanizma za punjenje, cev i sastav za kontrolu vatre proverena tokom ispitivanja. Prvi primerak spreman je za isporuku ruskim oružanim snagama i firma može započeti serijsku modernizaciju topa”.

Ova serija topovskih sastava je u službi još od 1975. godine. 2S7M Malka modernizovana je verzija samohodnog topa 2S7 Pion, razvijenog u 1970-ima i smatra se jednim od najmoćnijih na svetu. Naoružan kalibrom 203 mm, a u službi je od 1975. Prva modernizacija je bila 1983. godine.

2S7M koristi eksplozivna sredstva i projektile s dodatnim pogonom. Međutim, njegova glavna prednost je mogućnost korištenja protiv-betonskih i hemijskih projektila, ali i projektila s nuklearnim punjenjem.

Pročitajte OVDE  kakvo je još pojačanje stiglo ruskoj vojsci.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA