Najnovije

"BMP-3" BOLJI OD "BREDLIJA": Studija potvrdila - Zapad će da prošišti od besa!

Studija zarobljenog američkog borbenog vozila pešadije Bredli pokazala je da je ono potpuno inferiorno u odnosu na BMP-3, rekao je za RIA Novosti Roman Hromov, zamenik izvršnog direktora za državne odbrambene narudžbine i vojno-tehničku saradnju Kurganmašzavoda.
Bredli (Foto: Skrinšot)

Bredli (Foto: Skrinšot)

„Ctudijom uzoraka zarobljenih tokom SVO potvrđeno je da američki BMP Bredli nije analog ruskog BMP-3. Proučavanje trofeja potvrđuje da je BMP-3 jedan nivo superiorniji u odnosu na američki BMP po kombinaciji karakteristika, vatrene moći, pokretljivosti, lakoće upotrebe, održavanja i popravke“, rekao je sagovornik agencije.

Konkretno, Bredli je naoružan automatskim topom od 25 mm i ne može da pliva bez prethodne, prilično ozbiljne obuke, za razliku od BMP-3, koji odmah savladava vodene prepreke.

„Američkom vozilu je potrebno vreme za ovo, a vreme je život“, rekao je Khromov.

Takođe, američko vozilo ima nisku pokretljivost i upravljivost, posebno u onim vrstama tla koje su prisutne u regionu specijalne operacije.

Specijalista je podsetio da je uporedna analiza BMP-3 i Bredlija izvršena još 1991. godine, kada su UAE na tenderu izabrali borbeno vozilo za svoju vojsku.

„BMP-3 i BMP-2 su tada učestvovali iz SSSR-a, iz SAD je bio M2 Bredli. Uporedna analiza je pokazala da je po borbenim karakteristikama pobedio BMP-3, i to sa velikom razlikom. Kao rezultat toga, Emirati su kupili više od 600 ovih vozila 90-ih godina prošlog veka“, rekao je izvor.

Hromov je dodao da je, naravno, američko borbeno vozilo pešadije u verziji u kojoj se koristi u zoni SVO donekle modifikovano, uglavnom zbog elektronskih sistema kojima je prilično teško upravljati.

„Ovo je jedna od slabih tačaka ovih mašina: ako se Bredlijeve elektronske komponente pokvare, onda mašina može potpuno izgubiti sposobnost pucanja“, rekao je on.

BMP-3 je razvijen i masovno proizveden u Kurganmašzavodu. Namenjen je kako za kombinovanu borbu tako i za izvršavanje specijalnih zadataka. Mašina ima moćan sistem naoružanja, uključujući stomilimetarski top - lanser, opremljen automatizovanim sistemom za upravljanje vatrom. BMP-3 razvija brzinu na kopnu do 70 kilometara na sat, na vodi - do 9,5 kilometara na sat. Ukupna borbena težina vozila bez dodatne zaštite je 19 tona.

Pročitajte OVDE opaku poruku Medvedeva za Zapad

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA