Najnovije

IPAK NIJE TOLIKO ZDRAV: Med isto što i beli šećer?

Autorka istraživanja Suzan Rac kaže da su na početku studije nameravali da dokažu razlike između meda i šećera, ali su na kraju utvrdili da je zapravo nema.
Med (foto: pixabay)

Med (foto: pixabay)

Uporedili su uticaj meda, šećera i kukuruznog sirupa na 55 dobrovoljaca. Oni su jeli 50g dnevno nekog od ovih zaslađivača. Pri kraju istraživanja, dokazano je da da sva tri zaslađivača imaju podjednak uticaj na organizam. Nivo triglicerida, lipida koji može izazvati rizik od srčanih bolesti, podigao se kod svih ispitanika, bez obzira koji su zaslađivač koristili. Upravo zbog ovog istraživanja, nutricionista Sara Stanner upozorava da med ne bi trebalo smatrati “zdravim izborom”. – Jedna kašičica meda sadrži 23 kalorije i 6 grama šećera, dok ista količina belog šećera sadrži 16 kalorija i 4 grama šećera. Malo meda neće vam naškoditi, ali zapamtite da istovremeno unosite i šećer i kalorije – zaključak je autora studije.
Pročitajte još:Moćni domaći napitak: Reguliše šećer u krvi i pomaže u mršavljenjuKOLIKO DUGO SPAVATE: Manje od 8 sati sna i pogledajte kojih 25 strašnih posledica vas čeka!
Izvor: mojportal.ba/dnevno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA