Najnovije

OBRADOVIĆ: Potpuni krah Vučićeve politike prema KiM

Izjava predsednika Republike Aleksandra Vučića, nakon poslednjeg sastanka sa Aljbinom Kurtijem u Briselu, „da je Srbija u skladu sa svojom politikom jasno rekla da želi da se primene svi sporazumi koji su potpisani, od Osnovnog sporazuma iz 2013. godine do sporazuma koji su postignuti kasnije u Briselu i Ohridu“, jasno pokazuje potpuni krah politike aktuelne vlasti prema KiM, kaže prvi čovek Dveri, Boško Obradović.

Pored potpunog kraha te politike, suočeni smo i sa ponižavanjem Srbije, što pokazuje beogradski doček kolonijalnog upravnika iz Brisela Ursule fon der Lajen, kojoj je tom prilikom predsednik Republike uručio buket cveća, a ona se „zahvalila“ uslovom da Srbija mora priznati nezavisnost lažne države Kosovo, objašnjava Obradović.

Svi navedeni sporazumi, jedan za drugim, nanosili sve veću štetu nacionalnim interesima Srbije, jer vode u de fakto priznanje lažne države Kosovo. Posebno se to odnosi na prihvatanje francusko-nemačkog plana koji je Vučić prihvatio, a u kojem piše da se Srbija neće protiviti članstvo lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama. Ono što je najbitnije jeste da je posle svakog sporazuma koji je ova vlast dogovorila sa lažnom državom Kosovo, položaj Srba na KiM bio sve lošiji i oni se svakoga dana iseljavaju iz naše južne pokrajine. Kurtijevi policajci upadaju i pretresaju kuće Srba, maltretiraju ih, a ni sada se ne zna broj uhapšenih Srba koji se trenutno nalaze u zatvorima, dodao je lider Dveri.

Parlamentarni izbori koji su na pragu biće odlična prilika da se zaustavi ova pogubna politika prema KiM i da se odbace svi sporazumi koji lažnoj državi Kosovo daju atribute državnosti. Posebno se to odnosi na odbacivanje ovog ultimatuma koji je donela fon der Lajen, kako bi konačno izašli iz briselskog zatvora i ćorsokaka. Srpski nacionalni interesi moraju biti na prvom mestu i došlo je krajnje vreme da se kaže „dosta ucenama iz EU“, jer nećemo da budemo njihova kolonija i deponija. Nacionalno okupljanje koje čine Dveri, Zavetnici i istaknuti srpski intelektualci su garant nove politike, koja podrazumeva reintegraciju KiM u pravni poredak Srbije, zaključuje Obradović.

Pročitajte OVDE o problemima u ODKB

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA