Najnovije

KOŠMAR NATO PAKTA: Ruska flota u Tartusu izaziva strah Alijanse (VIDEO)

Ruska luka u sirijskom Tartusu postala je prava glavobolja za NATO u regionu, piše austrijski list Contra Magazine.

Tartus (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Prema pisanju lista, politička karta sveta se može promeniti posle pokušaja ubistva Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog agenta, koji je prebegao u London. Mediji navode da je ''hemijski skandal'' u engleskom gradu Solsberiju odgovor Zapada na jačanje Rusije u Siriji.
Autor članka piše da Rusija u Siriji ima nekoliko vojnih baza, koje će iznajmljivati u narednih 49 godina. Prema njegovom mišljenju, Rusija je na najmanje 50 godina obezbedila sebi ozbiljno prisustvo ne samo u Siriji, već u celom regionu. List je poseban akcenat stavio na luku Tartus, koju stručnjaci nazivaju najvećim ruskim adutom na Bliskom Istoku. Ova pomorska baza je ojašana sa PVO i PRO sistemom S-400, a u toku su radovi na proširenju kapaciteta za nove tipove brodova. U tekstu stoji da Tartus može da postane ''košmar za NATO'' i dominantna sila u regionu. Ko je ubio špijuna Litvinjenka, saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA