Najnovije

HARADINAJA RUŠI NJEGOV SAVEZNIK: Bivši komandat "OVK" odlučio da svedoči! Šiptari prete likvidacijom!

Bivši komandant terorističke organizacije takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova" Naim Maljoku pozvan da svedoči pred sudom u Hagu. Biće saslušan u LJubljani, na 'neutralnom terenu', jer se strahuje da bi mogao biti ubijen.

Bivši komandant terorističke organizacije takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova" Naim Maljoku (Foto: jutjub)

Odlazećeg premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja počeli su da miniraju bivši saborci iz terorističke 'Oslobodilačke vojske Kosova'!

Strah od likvidacije

“Ispitivanje Maljokua u Sloveniji je na njegov zahtev zbog lične sigurnosti i straha od likvidacije”, izjavio je Božidar Spasić, bivši operativac DB.

Bivši komandat OVK Naim Maljoku pozvan je da svedoči pred sudom u Hagu za ratne zločine počinjene na Kosovu između 1998. i 2000. godine. Maljoku će, međutim, biti saslušan u LJubljani, na 'neutralnom terenu', jer se strahuje da bi mogao biti ubijen.

Potvrde dokaza o zločinima

Prištinski mediji navode da se Maljoku zaputio u LJubljanu 'zbog lošeg zdravstvenog stanja', ali izvori ocenjuju da su pravi razlog prethodne likvidacije potencijalnih svedoka protiv Ramuša Haradinaja. Sam Maljoku je uoči ispitivanja izjavio da je će na saslušanje otići sam, bez advokata, što upućuje na zaključak da se sklopio nekakav dogovor sa tužiocima i da je spreman da priča.

- Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesovanja, trudim se da budem od koristi za dobro otadžbine. Ja sam takav i ostaću. Na saslušanju ću se pojaviti sam, bez advokata - poručio je Maljoku.

“Uveren sam hiljadu odsto da je pitanje ukidanja taksi poslalo Ramuša u Haški tribunal kao osumnjičenog. Uslovno i ovog puta bez ijedne tačke, bez klevete, osim što je bio komandant oblasti Dukađin”, kaže Ramušev brat Daut haradinaj. 

Komentarišući ove navode, bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je Maljoku bio saradnik slovenačke tajne službe, koja mu je i garantovala sigurnost.

- NJegovo ispitivanje u Sloveniji je na njegov zahtev, zbog lične sigurnosti i straha od likvidacije. Maljoku je pre rata bio saradnik slovenačke tajne službe i ona mu je garantovala sigurnost. Navodno se krije u jednoj kasarni blizu Celja i ako ga ne saslušavaju u kasarni, onda na sud i tužilaštvo dolazi u uniformi slovenačke vojske. On treba da potvrdi postojeće dokaze protiv Haradinaja, a ne da otkrije nove, i zato je u velikoj opasnosti - upozorava Spasić.

Likvidacije svedoka protiv Haradinaja

2002. u Peći ubijeni su zaštićeni svedoci Sadik i Veselj Murići

2003. u zasedi kod Peći ubijen je Iljir Seljimaj da ne bi svedočio

2003. iz zasede ubijeni Sabahete Toljaj, pripadnik KPS, sa svedokom Isufom Hakljajem. Zapaljeno je vozilo u kome su bili

2003. iz automobila u pokretu ubijen Tahir Zemaj zajedno sa sinom i bratom Enisom i Hasanom. On je bio ključni svedok u slučaju Dukađini grupe

2005. kod benzinske pumpe Molika u okolini Peći iz zasede ubijeni DŽeljadin Musaj i njegova unuka. I on je bio u programu zaštite svedoka u slučaju Dukađini grupe.

1999-2005. ubijena su DŽeljadinova braća Sadik, Ismet i Sinan Musaj

2007. u saobraćajnoj nesreći u Podgorici stradao Kujtim Beriša. On je svedočio kako su mu Haradinajevi vojnici silovali suprugu, njega mučili strujom, a Srbe ubijali kod Radonjićkog jezera

2016. kod Glogovca je hicem u glavu ubijen Bedri Curi, bivši pripadnik OVK i svedok tužilaštva. Godinu dana kasnije, njegova ćerka Bleranda pregažena je automobilom u Kosovu Polju

iz Tribunala su zvanično tvrdili da nije ubijena 'nijedna osoba sa spiska svedoka ili kojoj je Međunarodni sud odobrio zaštitne mere u ova dva predmeta!?!

Velike šanse

Poznati beogradski advokat Toma Fila takođe ocenjuje da je sasvim moguće da je 'neutralan teren' saslušanja izabran zbog straha da bi Maljoku mogao da 'nestane'.
- Možda je Maljoku bolestan, slabo pokretan ili slično. Čim se njemu zna identitet, on je u velikom riziku. Ključni svedok protiv Haradinaja je poginuo u Crnoj Gori. Tako da je sve moguće - zaključuje Fila.

Ko je Naim Maljoku

Rođen u selu Lebjane kod Peći 1958. godine

Završio Vojnu akademiju u Zagrebu, a službovao u LJubljani

Sredinom osamdesetih bio u zatvoru jer je u JNA organizovao albansku grupu koja se ilegalno bavila nabavkom oružja i vojne opreme

U ratu u Hrvatskoj borio se protiv Srba u albanskoj jedinici hrvatske vojske

Na Kosovo se vratio 1998. kao slovenački državljanin i učestvovao u organizovanju terorističke OVK

Kako su Ameri razvezali kosovski čvor! Saznajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Zoran Ćirjaković - Strani plaćenici i oni koji mrze Srbiju uspevaju kod nas!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA