Najnovije

ZAPAD U STRAHU: Ruska vojska rasporedila sistem S-400 u blizini iračke granice, pratila F-35!

Ruske oružane snage rasporedile su svoj sistem protivvazdušne odbrane S-400 na aerodromu Kamishli na severoistoku Sirije, javila je u sredu kineska agencija Sohu.

S-400 (Foto: Jutjub)

„Maksimalni domet otkrivanja radara protiv vazdušne odbrane S-400 u vazduhoplovnoj bazi Hmejmijm iznosi 600 kilometara, što znači da ruski radar S-400 može detektovati letelice samo tokom većeg dela granice između Iraka i Sirije, ali ne i preko granice između Iraka i Irana. Najprikladnije objašnjenje je da su ruske vazduhoplovne snage poslale radar 96L6E, smešten u vazdušnoj bazi Hmejmijm, u vazduhoplovnu bazu Kamišli u severoistočnom pograničnom delu Sirije, koja je udaljena samo 100 kilometara od iračke granice ", objavila je agencija Sohu.

Prema angecija, ove informacije su postale dostupne nakon što je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao novinarima da su ruske oružane snage pratile šest ratnih aviona F-35 uz iransko-iračku granicu tokom napada Islamske revolucionarne garde (IRGC) na američke snage unutar Iraka.

Izveštaj je potvrdio i avio portal Avia.Pro, koji je takođe objavio da ako bi ruska vazduhoplovna odbrana zaista pokupila američko vazdušno prisustvo duž iransko-iračke granice, onda bi to bilo zbog blizine S-400 Iraku granica.

„S obzirom na raspon otkrivanja ciljeva ruskog S-400, ovi sistemi protiv vazdušne odbrane bi zaista mogli da otkriju šest boraca a-35 u blizini iranskih granica“, rekli su oni.

Treba, međutim, napomenuti da, iako je Iran iznosio slične tvrdnje, Sjedinjene Države nisu komentarisale Lavrovove navode.

Letele "kaćuše" po iračkoj prestonici! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA