Najnovije

Američka vlada se sprema za kolaps: Milioni službenika i vojnika će prestati da primaju plate

Američka vlada se priprema za obustavu rada koja će najverovatnije uslediti za osam dana jer se kongresmeni i dalje nisu dogovorili oko budžeta za narednu godinu, piše "Vašington post".

Kancelarija za upravljanje i budžet Bele kuće preporučila je čelnicima saveznih agencija da ažuriraju svoje akcione planove u slučaju prestanka finansiranja, a pripremila je i nacrt pisma kojim će obavestiti zaposlene o aktuelnoj situaciji.

Kako navodi američki list, obustava rada vlade podrazumeva da će milioni federalnih službenika i pripadnika vojske prestati da primaju plate, dok će mnogi od njih morati da se pojavljuju na poslu.

Istovremeno, biće zatvoreni neki nacionalni parkovi i muzeji, a na aerodromima širom Sjedinjenih Američkih Država doći će do novih poremećaja i kašnjenja.

Obustava rada vlade uticaće i na najvažnije savezne programe pomoći, poput onog kojim se pomaže žrtvama smrtonosnih požara na Mauiju, na Havajima.

Do prestanka rada američke vlade doći će ukoliko kongresmeni do kraja septembra ne budu usvojili budžet za narednu fiskalnu godinu.

NEMA KRAJA - EKSPERT PREDVIĐA DUG RAT: U Ukrajini počinje nova etapa totalne mobilizacije

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA