Najnovije

SPREMAJU JURIŠ NA DEIR EZ ZOR: Amerikanci krče put "pobunjenicima" na istoku Sirije!

Američka koalicija je u utorak potvrdila da su njihovi ratni avioni izvršili najmanje 11 vazdušnih napada na položaje Islamske države u oblasti Deir ez Zor.

Ilustracija (Foto: Pravda)

U blizini Abu Kamala, u pet napada uništeno je 19 cisterni i 15 magacina oružja, rezervoara i spremnika za opremu, javlja Amn.
U blizini Dair Az Zavra, u šest napada uništeno je oko 40 cisterni, dok je blizu Rake tri napada destabilizovalo jedinice džihadista toliko da su napustili svoje borbene položaje.
Pored vazdušnih napada u Siriji, američki avioni gađali su položaje ID i u zapadnom delu Iraka, najmanje pet puta.
U blizini Mosula, tokom tri bombardovanja džihadisti su pretrpeli gubitke u opremi, uništeno je najmanje sedam mitraljeza i dva raketna sistema, zatim nekoliko vozila i minobacačka sistema.
Pojačana dejstva američke avijacije na sirijskom dalekom istoku jasan su znak da se Pentagon sprema za novu trku prema "naftnoj prestonici Sirije" - Deir Ez Zoru. A koga su Amerikanci doveli da predvodi kopnena dejstva koja će krenuti sa severa pokrajine, saznajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tokom oslobađanja jednog od dvadesetak sela, koliko ih je palo pred naletom sirijskih snaga na istoku pokrajine Suvejda, pripadnici SAA naišli su i na instalaciju američke vojne baze, koju je po svemu sudeći, tu postavila američka inžinjerija.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA