Najnovije

HELSINŠKI ODBOR: Zar bi Nikolić upotrebio vojsku protiv onih koji priznaju Kosovo?

BEOGRAD - Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji kritikovao je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi u slučaju da zvanični Beograd prizna Kosovo, „došlo do građanskog rata“.
Sonja Biserko, direktor HOLJP (foto: Medija centar Beograd)

Sonja Biserko, direktor HOLJP (foto: Medija centar Beograd)

U saopštenju Helsinškog odbora se tvrdi da pokušaj stvaranja konsenzusa na lažnim tvrdnjama da je EU nedavno u Briselu postavila nove uslove Srbiji, tražeći od nje da prizna Kosovo, predstavlja opasan falsifikat i navodi da su ti uslovi dogovoreni prvim Briselskim sporazumom još pre više od dve godine. "Šta proizlazi iz Nikolićeve izjave? Da je on, kao predsednik Republike i vrhovni komandant oružanih snaga spreman da upotrebi silu protiv onih koji bi bili spremni da priznaju nezavisnost Kosova", navodi se u saopštenju. Predsednik svojim izjavama, stvara ne samo neprijateljski kontekst rešavanja kosovskog pitanja, nego i obračuna s oponentima, tvrdi Helsinški odbor. U saopštenju se još navodi da Helsinški odbor očekuje i traži od predsednika Republike da vodi računa o realnosti, kao i o ceni politike koju vodi.
Pročitajte još: 
Nikolić je ranije danas negirao da je rekao da Srbiji preti građanski rat i pojasnio da je rekao da bi, "ukoliko neko prizna nezavisnost Kosova i Metohije, došlo do građanskog rata". "Rekao sam da bi, ako bi neko priznao nezavisnost Kosova i Metohije, došlo do građanskog rata", rekao je Nikolić novinarima u Stragarima, ali nije precizirao na koga misli kada govori o priznanju Kosova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA