Najnovije

DOLAZI PROPAST, NESTAŠICE, GLAD! Padaće dolar, evro, dinar… Evo šta da radite sa novcem! (VIDEO)

Nalazimo se u sukobu civilizacija, pred slomom jedne zapadne civilizacije. Ide jedan potpuni slom finansija sveta, kako dolara, evra, tako i našeg dinara, izjavio je ekonomista Branko Dragaš. Gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast, dodavši da dolaze propast, nestašice i glad.

Branko Dragaš (foto: Jutjub)

Kako je rekao, razlog tome je to što je sve „bazirano na nerealnoj ekonomiji“.

- Ako zarađuješ 100 evra, možeš da trošiš 100 evra. Srbija na 100 evra troši 200 evra, Evropska Unija na 100 evra troši 300 evra, a Amerika na zarađenih 100 evra troši 1.000 evra. Taj sistem ne može da se resetuje, taj sistem mora da propadne. I otuda smo dobili pandemijski korporativni fašizam – kazao je on.

On je zaključio da je ovo „kriza neoliberalnog kapitalizma i socijalističke američke države“.

- Oni više nisu kapitalistička zemlja. Oni su otprilike kao ono 1993. godine, kada je Slobodan Milošević štampao valutu bez ikakvih pokrića, i došlo je do hiperinflacije – uporedio je Dragaš.

On je dao i savet šta treba raditi sa novcem i kako preduprediti ono što dolazi.

- Najvažnije je bežati iz papira. Broj 1: neka bude kod vas novac, a broj 2: bežati iz papira – kazao je ekonomista, a detaljnije njegove savete, među njima i onaj na koje uslove kredita možete pristati, možete pogledati u emisiji.

Prema njegovim rečima, suština globalizacije je korporativni fašizam, te da „ne može neoliberalni kapitalizam da izađe iz ove svoje propasti“.
- Suština rešenja je da moraš da vratiš srednju klasu, kupovnu moć običnog naroda. Pohlepa, bolesna pohlepa, jedan posto najbogatijih u Americi ima primanja kao 50 odsto najsiromašnijih ljudi. Međutim, ista pozicija je i u Rusiji. Tamo jedan posto zarađuje kao 57 odsto siromašnih. To je ta vrsta totalitarnog političkog sistema. Isti slučaj je u Evropskoj uniji – ukazuje on.

Dragaš je poručio da ne treba izlaziti na izbore, jer su svi izbori namnešteni, i bojkot je to jedini način da se režim skloni.

- Nemoj ni za koga da glasaš, jednostavno tražimo novu opciju, a to je neposredna demokratija, kontrola budžeta od građana. Nijedan dinar ne možeš da trošiš dok mi građani ne budemo odlučili kako ćeš da trošiš. Tog trenutka, neće više da se bave politikom. Oni se bave politikom zato što im je to biznis. A dođi na tržište i pokaži svoje znanje? Ne mogu. Oni su nesposobni, lenji, neinteligentni, oni ne mogu da izdrže – istakao je ekonomista.

On je rekao da je spreman da izazove predsednika Vučića da pred kameram pokaže da radi zaista 20 sati.

- On kaže, radi po 20 sati. Evo, izazivam Vučića, ajde da uključimo kamere. I ujutro u 05.00 sami ja i on, krećemo bilo gde po svetu, da vidimo tu njegove radne navike. Oni nemaju nikakve radne navike, to se odnosi na sve njih od 90-ih do danas – kazao je Dragaš.

Prema njegovim rečima, sav taj politički ološ i parazitski sloj mora se skloniti.

- Živimo u potpuno kriminalizovanom društvu, gde krade od onog u mesnoj zajednici, do onoga na vrhu. Takav sistem krađe je postavljen da on potpuno uništava društvo – ogorčen je Dragaš.

Kao jedan deo rešenja, naveo je da nam je potrebna banka koja će finansirati izvoznike, a od uvoznika samo one koji rade supstituciju uvoza.

Mnogo toga još možete saznati ako pogledate emisiju.

A Srbija je drastično smanjila ekonomsku saradnju sa Rusijom, o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA