Najnovije

OKUPIRAN RTS: O Vučiću u Dnevniku za više od dva sata nijedna negativna reč! (FOTO)

Radio-televizija Srbije, odnosno informativne emisije Javnog servisa, u službi su jednog čoveka - Aleksandra Vučića. Nije to nikakva novost, takva situacija vlada od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, a sada je i dokumentovano brojkama, koje govore koliko je na RTS-u dostupna kritička reč.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

Naime, BIRODI je objavio podatke koliko je Vučić bio zastupljen u Dnevniku 2 na RTS-u, i tom prilikom je poređena njegova zastupljenost od 15. marta do 30. aprila 2020. godine, kao i za isti period u 2021. I razlika je više nego očigledna.

Tako je o Vučiću 2020. godine pozitivno pričano 45 i po minuta, što je 31,5 odsto. U neutralnom kontekstu o predsedniku Srbije je bilo reči sat, 38 minuta i 38 sekundi, a to je 68,3 odsto, dok je u negativnom kontekstu pomenut svega 13 sekundi (0,2 odsto).

Sve to daje ukupnu zastupljenost Vučića u Dnevniku za mesec i po dana 2020. godine od dva sata, 24 minuta i 21 sekundu.

U istom periodu u 2021. godini predsednik Srbije ne nešto manje vremena bio tema u Dnevniku 2, tačnije dva sata, devet minuta i 16 sekundi, i to uglavnom sve u pozitivnom kontekstu.

Tako je o njemu od 15. marta do 30. aprila 2021. godine pozitivno pričano čak dva sata, jedan minut i 45 sekundi, što je 94,2 odsto ukupnog vremena. U neutralnom kontekstu se Vučić spominjao samo tokom sedam i po minuta (5,8 procenata), dok se u negativnom kontekstu uopšte nije spominjao u ovoj informativnoj emisiji Radio-televizije Srbije.

Sve to dovoljno govori o tome koliko je moguće kritički pričati o Vučiću na RTS, što je primetio i Milan Antonijević, bivši direktor Fonda za otvoreno društvo.

- Neutralnost se ne isplati. To je shvatio RTS i spram trideset i kusur pozitivnih procenata od ukupno 45 minuta predsednika Vučića u Dnevniku 2020. dođosmo na sigurnih 94 odsto pozitivnih minuta od ukupno dva sata u Drugom dnevniku u proteklih 12 meseci. Hvala BIRODI na podacima - napisao je Antonijević.

Nijedna negativna reč na račun Vučića u Dnevniku 2, centralnoj informativnoj emisiji na Javnom servisu, dovoljan je pokazatelj koliko su zapravo televizije sa nacionalnom frekvencijom otvorene i koliko se na njima mogu čuti kritičke reči na račun vlasti…

Putin sa Šarlom Mišelom razgovarao o Belorusiji! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA