Najnovije

PATRIJARH PORFIRIJE SA NEMAČKIM AMBASADOROM: Svi problemi da budu rešavani u miru

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je, u razgovoru sa nemačkim ambasadorom u Srbiji Tomasom Šibom, da se moli Bogu da svi problemi budu rešavani u miru i da među ljudima vlada mir.

Patrijarh Porfirije (Foto: Jutjub)

Na sastanku, održanom juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, razgovarano je o aktuelnim problemima i izazovima sa kojima su suočeni narodi na zapadnom Balkanu, saopšteno je danas na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Šib je upoznao patrijarha Porfirija o razvoju odnosa Nemačke i Srbije na kulturnom, umetničkom, međuverskom i ekonomskom planu, te istakao da ga raduju nastupi patrijarha koji širi verske poruke mira i ljubavi, preko potrebne regionu.

Patrijarh srpski juče je primio i stalnog koordinatora UN u Srbiji Fransoaz Žakob i direktora Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijana Ivanušu, pri čemu je u razgovoru naglasio značaj pridržavanja epidemioloških mera i saveta lekara tokom pandemije virusa korona.

Žakob je upoznala poglavara Srpske pravoslavne crkve o mnogobrojnim aktivnostima UN u Srbiji, posebno o suzbijanju pandemije i zahvalila srpskom patrijarhu koji arhipastirskim radom blagotvorno doprinosi poboljšanju situacije u regionu o mnogim pitanjima.

Ivanuša je upoznao srpskog patrijarha o opasnostima pandemije virusa korona koja ne posustaje uprkos velikim naporima na njenom suzbijanju.

Kada će biti ustoličenje mitropolita Joanikija, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA