Najnovije

„Zapadni put bi bilo otvaranje dalje nestabilnosti, odlazak Kosova i Metohije, Republike Srpske, onda juga centralne Srbije"

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA, Miloš Jovanović izjavio je da je apsolutno protiv uvođenja sankcija Ruskoj federaciji, istakavši da bi to bilo u suprotnosti sa vitalnim nacionalnim, bezbednosnim i ekonomskim interesima Srbije.

On je rekao da to ne kaže zbog rusofilije, već da bi u ratu NATO i Ukrajine, eventualno uvođenje sankcija Rusiji bilo svrstavanje Srbije na stranu Zapada, što je potpuno pogrešno.

„Zapadni put bi bilo otvaranje dalje nestabilnosti, odlazak Kosova i Metohije, sledeća bi bila Republika Srpska, onda jug centralne Srbije.. Imali bismo nestabilnost za narednih 50 godina“, istakao je lider Novog DSS-a i jedan od lidera koalicije NADA.

Povodom incijative predsednika skupštinskog odbora za spoljne poslove Borka Stefanovića (SSP) da se uvedu sankcije Rusiji, Jovanović je kazao da bi trebalo podsetiti građane da se SSP Dragana Đilasa za vreme izborne kampanje zalagao protiv uvođenja sankcija Rusiji.

„Kako su prošli izbori oni su promenili stav. Voleo bih da građani počnu da kažnjavaju one koji menjaju stavove kako vetar duva“, dodao je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA.

On je kazao i da su prazne priče Srbija i EU, dodavši da se EU neće širiti u dogledno vreme, sigurno narednih 10 do 15 godina.

„Da uredimo zemlju i da shvatimo da je naša sudbina u našim rukama. Da sazrimo kao društvo, a ne da slušamo bajke o Evropskoj uniji. Nisu ovo osamdesete godine kada su Španija, Portugalcija ulazile, to odavno nije prostor ekonomskoj prosperiteta“, naveo je Jovanović.

Na tvrdnju da bi neuvođenjem sankcija Rusiji, Srbija bila u izolaciji, lider Novog DSS-a je odgovorio da to nije tačno i da bi se nastavila ekonomska saradnja i razmena kao i do sada.

„Upravo suprotno, kad bismo uveli sankcije, odavde bi bežali investitori zbog mnogo više cene gasa i struje u tom slučaju“, ocenio je Jovanović.

On je kao primer naveo Francusku i Nemačku, gde mnogo kompanija razmišlja u preseljenje svojih industrijskih pogona u zemlje Magreba ili SAD, gde su niže cene gasa i struje.

100. gardijska brigada DNR uništava Ukrajinske tenkove (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA