Najnovije

EMIL VLAJKI ZA PRAVDU: Dva lica jednog predsjednika

Foto: Pravda

Piše: Emil Vlajki

Nakon moja dva prethodna teksta o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vučić radi u interesu Srbije i Vučić je veliki državnik, uslijedile su brojne reakcije. Ni jedna jedina nije bila pozitivna o njemu. Očito je, da ovaj portal privlači one koji su „anti režimski“, ili jednostavnije anti Vučićevski. Tvrdnje protiv njega su slijedeće – glavni prigovori:

-Izdajica
-Prodao Kosovo
-Prohrvatski nastrojen
-Zapad ga je doveo na vlast
-Vodi lošu ekonomsku politiku
-Guši slobodu medija
-Vlada svim institucijama
-Ne drži zadanu riječ

Za ovu vrst čitatelja, biti uz/za Vučića znači biti jednako loš kao i on – režimski čovjek, prodana duša. Evo primjera:
BALKAN INFO SE PRODAO: Više nisam mogao da izdržim - Teša Tešanović, urednik.

Slična izjava na Twiteru: Napustio sam Balkan Info zbog katastrofalne uređivačke politike i saradnje sa režimom Aleksandra Vučića.

Možemo se upitati, zar je loše "prodati" se čovjeku, predsjedniku države, za koga narod redovito glasa velikom većinom glasova? Tko može tvrditi da je neki opozicioni sajt više patriotski od predsjednika Vučića?

Ipak jedan kuriozitet. Kritičari Vučića se slažu u tome DA U SRBIJI NE POSTOJI NITKO TKO BI GA MOGAO ZAMIJENITI. Ako je to točno, onda je Srbija stvarno u velikom problemu.

Ovdje ne mislim iznositi argumente 'za Vučića' objašnjene u prethodna dva teksta. Skrenuo bih pažnju čitateljima na Predsjednikov psihološki profil o kojem nitko ne razmišlja. Zar stvarno netko misli da je on po svom biću „izdajnik“, da nema nikakvih drugih osjećanja? Ne smije se zaboraviti da je on bio – i ostao – radikal, u najpozitivnijem smislu te riječi. Da je bio protiv zapadnog imperijalizma i da je cijenio Rusiju. Ali, situacija se u svijetu promijenila, kao državnik, balansirajući između Istoka i Zapada, Sjevera i Juga, mora dobro paziti što govori i nema pravo izražavati svoja osjećanja. Ipak, zlo i prljavština svijeta su takvi, da ponekad mora „eksplodirati“ i pokazati ono što istinski misli. Evo primjera vezanog za nelegalno i nelegitimno postavljanje jednog ministra i njegove savjetnice u Kurtijevoj vladi.

IZJAVE VUČIĆA O KURTIJU, ZAPADU I RADI TRJAKOVIĆ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je za Kurtija izjavio da je "teroristički ološ".

“Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od jedan posto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji. I sada nekoliko stvari da kažem, prije zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varhelyijem, ako do toga uopšte dođe”, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

Dodao je da od Rašiča i Trajković „ne postoje gori“ i da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, „već povjerenja zapadnih agentura i terorističkog ološa Kurtija“.

Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje nazvao je sramnom i naglasio da zbog toga delegacija Srbije neće učestvovati na samitu EU i Zapadnog Balkanu u Tirani.

„Niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, a dolazite lijepo, uzimajte dnevnice, naputujte se kako vam se hoće svi vi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto“, rekao je Vučić.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je poručio da „vodi računa da ne povrijedi nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje je izabrao“, jer će Srbi, zajedno sa državom Srbijom „znati da odgovore“.

TO JE PRAVI VUČIĆ!!! Onaj koji mrzi imperijalizam, američki svjetski poredak i želi pravdu u svijetu. To je ono što skriva u svom Idu (podsvijesti) i što ponekad, kao kod vulkana izbije na površinu.

Naravno, nakon ovog izlijeva istine, shvatio je da je predsjednik Srbije, da nema pravo da se tako postavi, i bio je prisiljen da promjeni retoriku. NJegov novi nastup je bio pomirljiv i otišao je u Tiranu. Konačno, bez obzira na njegove lične stavove, on mora uvijek biti u centru zbivanja da bi mogao donositi ispravne političke odluke.

Ako netko u njegovom ponašanju vidi čin izdaje i nepoštivanja vlastite riječi, onda takva osoba ima svoje mjesto jedino u kafani. Jer voditi kafanske razgovore i voditi državu nije ista stvar.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA