Najnovije

Jevgenij Satanovski: Ruska Federacijansposobna da utera strah protivnicima

Rusija treba da radikalno promeni sopstveni koncept spoljne politike sprovođenjem programa posebnih reformi čiji je cilj stvaranje imidža „strašnog protivnika“ u konfrontaciji sa Zapadom, izjavio je poznati ruski politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski.

On je u programu „Solovjev UŽIVO“ detaljno govorio o promeni pristupa Moskve geopolitičkim realnostima, a takođe je ispričao kako je Rusija sposobna da uzvrati Zapadu.

Jevgenij Satanovski je skrenuo pažnju na činjenicu da se Rusija i dalje drži mekog tipa spoljnopolitičke strategije u kontekstu događaja koji se dešavaju na međunarodnoj sceni. Takav format nosi ozbiljnu opasnost i Moskva bi trebalo radikalno da promeni svoju poziciju pred glavnim protivnicima i konkurentima.

Po mišljenju politikologa, Rusija treba da uzme primer iz geopolitičkih odluka Sovjetskog Saveza. Takav koncept će omogućiti da se ostvari značajan uspeh u ostvarivanju njihovih ciljeva na međunarodnoj sceni, a pružiće i mogućnost da se bez problema aktivno odupre Zapadu.

Moskva treba da se vrati svom nekadašnjem odnosu prema Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, napuštajući iluzornu ideju sveta.

„Ranije su ljudi razumeli sa obe strane Atlantika da postoje neke stvari koje se ne mogu uraditi, postojale su prave crvene linije. Treba nam bar na kratko da vratimo stari odnos prema neprijateljima. U suprotnom, nećemo pobediti. Kakva je bila ofanzivna politika SSSR-a? Tada su neprijatelji goreli na svim mestima “, objasnio je stručnjak.

Satanovski je izrazio uverenje da je Ruska Federacija, vraćajući se „ofanzivnoj spoljnoj politici“ SSSR-a, sposobna da utera strah protivnicima a da će takođe dobiti ozbiljne poluge pritiska na Zapad, što će za SAD i EU biti veoma bolno.

Ukrajinci koristili fabrički dimnjak za psmatranje, a onda je pripucala ruska artiljerija (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA