Najnovije

VLAJKI: Amerika i Albanac ”spašavaju” SPC u Crnoj Gori

Čini se, da je srpanj (juli) koban za Srbe. Već dvadeset sedam godina, u to doba, postoje dvije teme koje su nezaobilazne: Srebrenica i Oluja. Bio sam prvi u svijetu koji je 2001. godine, u knjizi Demonizacija Srba (SLUŽBENI DOKUMENT HAŠKOG TRIBUNALA), razotkrio manipulacije oko „srebreničkog genocida“, i tu se, suštinski, ništa novo nije novo dodalo. U istoj sam knjizi napisao, da je srebrenički mit bio forsiran od strane Zapada kako bi se prikrili zločini hrvatske vojske počinjeni za vrijeme akcije Oluja. Doduše, stvari sa Olujom su kompliciranije. Ona je od hrvatske strane bila predstavljena kao akcije oslobađanja hrvatskog teritorija. Ali su u toj akciji, vjerovali ili ne, učestvovali Hrvati, Amerika, „mirovne snage“ UN i – tadašnji NAJVIŠI SRPSKI KADROVI (da im ne spominjem imena); sedam dana prije te akcije, motorizirane jedinice vojske Srpske Krajine su se „sklonili“ u Republiku Srpsku i Srbiju, ostavivši svoj narod na milost i nemilost neprijatelju. Ono, međutim, po čemu je Oluja posebno poznata, su zločini koje su hrvatski bojovnici izvršili prema golorukom srpskom življu: prema onima koji nisu htjeli napustiti svoje domove i onima koji su bježali i bili mitraljirani iz vojnih zrakoplova. Osobno sam, u Zagrebu u Ilici (ulica) stotinjak metara daleko od Jelačićevog trga, u prostorijama Helsinškog komiteta čiji je predsjednik bio profesor Žarko Puhovski, čitao izvještaje o stravičnim zločinima koje su pojedine hrvatske postrojbe učinile prema Srbima u Bljesku i Oluji. Žarko se u međuvremenu ušutio, a ti su dokumenti vjerojatno „zagubljeni“.  Međutim, sve ovo što pričam je „usput“, pošto je tema moje današnje kolumne mnogo „veselija“.

Foto: Pravda

Piše: Emil Vlajki

Srbi su stvarno naivni do besvjesti. Može ih se kao od šale „preveslati žedne preko vode“. Ne govori se u narodu uzalud: „Da se Vlasi ne dosjete“ (ustvari, dosjete se, ali kasno). Sve u svemu, veselo je čuti da Amerika i Albanac spašavaju Srpsku pravoslavnu crkvu. Albanci, Amerikanci i Srbi zajedno, kako to lijepo zvuči. Kao da je u Vučićevom aranžmanu miroljubive koegzistencije na Balkanu (a možda i jest, vrag bi ga znao). Ali, pođimo redom. Prema medijskim izvještajima:

„Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije i premijer Crne Gore Dritan Abazović potpisali su danas u Vili Gorica u Podgorici Temeljni ugovor.

U prvom članu Temeljnog ugovora, Crna Gora i SPC se obavezuju da će obje strane, svaka u svom polju djelovanja, nezavisno i samostalno djelovati te da će u međusobnim odnosima u potpunosti poštovati to načelo.

Država se obavezuje da, u skladu sa sopstvenim pravnim poretkom, izvrši uknjižbu svih neupisanih nepokretnosti u vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije budimljansko-nikšićke, Eparhije mileševske, Eparhije zahumsko-hercegovačke i njihovih crkveno-pravnih lica kojima pripadaju.“

Ništa neobično, reklo bi se. Crna Gora je, nekad davno, slične ugovore potpisala sa vjerskim zajednicama islama, katoličanstva i židovstva. Ovo natezanje sa SPC je trajalo „nešto duže“, „svega“ dvanaest godina! Ali, znate kako to ide s ljudima. Čim im nešto, elementarno, uskratite dugo vremena, oni to počnu toliko željeti da zaborave na sve ostalo loše. I kada napokon to dobiju, presretni su, a o svemu drugom više ni ne razmišljaju (ubrzo će biti pojašnjeno)!

Elem, Dritan Abazović, Albanac, postao je srpski heroj numero uno (broj jedan). Još malo, pa će ga SPC proglasiti za sveca i istovremeno kanonizirati. Eto, on se suprotstavio onoj komunjari, onom antikristu, antisrpskom Đukanoviću, i riskirao je da njegova manjinska vlada bude srušena nakon potpisivanja Temeljnog ugovora. Dokle li je došlo, da se jedan Albanac, nesebično i hrabro, bori za temeljne srpske interese. Uradio je nešto čudesno što  ni jedan Srbin nije uspio! Pa gdje je tu manipulacija? Samo jedna zla osoba, možda prije paranoična, Emilovog tipa, može u svemu tome vidjeti nešto loše.

PODSJETNIK. Postoji u Crnoj Gori još jedna pravoslavna, državna, režimska crkva. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li vlasti i s njom potpisati neku vrst Temeljnog ugovora.

Ali, da nastavimo.

Evo nekoliko temeljnih pitanja o Crnoj Gori čije odgovore znamo.
-Hoće li Crna Gora tražiti izlazak iz NATO?  - NEĆE.
-Hoće li Crna Gora povući priznanja samoproglašene države Republika Kosova?  - NEĆE.
-Hoće li se zaustaviti antisrpska histerija u Crnoj Gori?  - NEĆE.
-Hoće li se uskoro održati zakazani popis stanovnika Crne Gore da se vidi koliko ima Srba u toj državi?  - NEĆE.
-Hoće li Crna Gora povući sankcije Rusiji?  - NEĆE.

Hoću reći slijedeće. Pitanje imovine SPC u CG se kad-tad MORALO riješiti onako kako je sada riješeno.

Venecijanska komisija i ostale slične institucije Zapada su MORALE zauzeti takvo stanovište jer je ta imovina već faktički bila u posjedu SPC, a postojali su i Temeljni ugovori sa drugim vjerskim zajednicama.

Ima tu još jedan faktor. Zapad hoće da Srbija konačno bude uz njega, a protiv Rusije, pa je Dritan Abazović („trojanski konj“, koji radi i za Zapad i za Albance) iskorišten za ovu svrhu.

Ergo (dakle), u CG se apsolutno ništa nije promijenilo u odnosu na Srbe; sadašnja vlast će nastaviti s njihovim progonom!

A sada nešto o vicu dana.

Gledam one polu-idiote koji po televizijama pričaju o Temeljnom ugovoru; dočepali se imbecili vruće teme (ustvari, možda sam preoštar, možda su oni samo naivni).

Voditelji sa istim kvocijentom inteligencije: Hoće li Đukanović sada, nakon Dritanovog „herojskog čina“, srušiti njega i vladu?

Odgovor polu-idiota: Neće, zato što mu Sjedinjene Američke Države to neće dozvoliti!!! 

Ovim polu-idiotima nikada ne bi moglo pasti na pamet da su u ovom Temeljnom ugovoru učestvovali Đukanović, Dritan, Amerika i EU, i da je glavni cilj bio da se Vučić privoli da definitivno stane uz Zapad!

E, sada, da i ja budem malo ciničan. Zapad tek sada otkriva svoje hipokrizijsko lice; pokazuje se, sa ovom antiruskom histerijom, da ne poštuje nikakve ugovore i dogovore.

Drugim riječima, lako se može desiti, kako Rusi budu sve više pobjeđivali u Ukrajini, da frustrirani Zapad optuži SPC da je osnovni uzrok „ruske bestijalnosti“ i da jednostavno poništi Temeljni ugovor između SPC i CG!

Srpski narod u CG treba da shvati slijedeće. On je u toj NATO državi osuđen na odumiranje. Da bi se kako-tako obranio, mora što prije osnovati zajednicu srpskih općina, tamo gdje je u većini i povezati se, daleko čvršće sa dijelovima srpskog naroda u balkanskoj regiji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA