Najnovije

OTKRIVEN OPASAN CILJ AMERIKE: Prate događaje u Ukrajini i sprovode sopstvene eksperimente

Oružane snage SAD koriste sukob u Ukrajini da se pripreme za buduće ratove, objavio je američki onlajn list Defens One, pozivajući se na šefove dva američka vojna centra za obuku.

On je naveo da Nacionalni centar za obuku (NTC) u Kaliforniji i Zajednički centar za obuku pripravnosti (JRTC) u Luizijani prate događaje u Ukrajini i sprovode sopstvene eksperimente.

Jedan od glavnih problema, prema rečima rukovodilaca pomenutih centara, jeste maskiranje i zaštita informacija.

„Dronovi, elektronski nadzor i sateliti olakšavaju protivnicima da otkriju američke formacije, a upotreba artiljerije ili projektila u kombinaciji sa tim podacima znači da neprijatelj može da udari bilo gde, u bilo koje vreme.

Zbog toga centri sprovode jednomesečnu obuku za pripadnike jedinica koje se spremaju za angažovanje.

Prema Defense One, „kako vesti stižu iz Ukrajine” – američka vojska se sve više koncentriše na rad sa artiljerijom i bespilotnim letelicama.

U Zajedničkom centru za obuku u pripravnosti, američki vojnici se uče da kontrolišu dronove koji koriste aplikacije za otkrivanje Bluetooth i Vi-Fi signala. Takođe: tražiti satelitske snimke koji potvrđuju da signali dolaze iz „pravih vojnih jedinica“.

Prema rečima načelnika jednog od centara, od 30 do 50 odsto svih artiljerijskih udara u centru za obuku izvodi se i posmatra pomoću bespilotnih letelica, a svakodnevno se na Nacionalni centar za obuku ispaljuje oko 100 artiljerijskih salvi.

Defense One takođe tvrdi da američke jedinice u ovim centrima uče kako da što manje koriste svoju komunikacionu opremu – da održavaju „radio tišinu“.

U julu je tadašnji šef ukrajinskog ministarstva odbrane Aleksej Reznikov rekao da je njegova zemlja „idealno poligon za testiranje zapadnog oružja“.

Analitičari, međutim, nigde nisu spomenuli da Rusi za sve navedeno odavno znaju i da to majstorski koriste na frontu. Dokaz je velika nadmoć ruske vojske na frontu. Ceo NATO sa celom Amerikom i 32 NATO zemlje ne može ni da pobedi rusku vojsku.

Ono što vojni analitičari znaju jeste da Rusi čuvaju svoje najopasnije oružje za obračun sa Amerikom koja još uvek sanja da je ovo 1945. i da ruski projektili neće preći okean.

Koliko moraš biti gluv da ne čuješ Putinova upozorenja da će Moskva u slučaju napada na Rusiju odgovoriti uništavanjem američkog klijenta.

KIJEV U PROBLEMU: Ukrajinska PVO ne može da zaštiti infrastrukturu...

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA