Najnovije

UŽAS U GAZI: Palestinci broje mrtve, tenk ubio bebu!

GAZA - Broj poginulih u pojasu Gaze, gde je Izrael počeo ofanzivu pre 11 dana, porastao je na 265, saopštili su palestinski lekari.
Nema kraja sukobima(Foto: jafrianews.com)

Nema kraja sukobima(Foto: jafrianews.com)

Jedan izraelski vojnik poginuo je noćas kada je Izrael pokrenuo kopnenu operaciju, pa je broj žrtava na izraelskoj strani porastao na dva, saopštila je izraelska vojska. Najnovija palestinska žrtva je muškarac koji je poginuo kod Beit Hanuna na krajnjem severu Pojasa Gaze, izjavio je portparol palestinskih hitnih službi Ašraf al-Kudra, pa broj poginulih tokom današnjeg dana iznosi 24. Palestinski izvori su precizirali da su jutros dvojica Palestinaca iz iste porodice poginuli na jugu u Kan Junisu, da je nešto ranije poginulo četiri člana druge porodice u istom gradu i još dvoje na severu u Beit Hanunu. U istom mestu poginula su i trojica palestinskih tinejdžera. Izraelska vojska saopštila je da je u akciji ubijeno 14 terorista, uništeno 20 raketnih lansera, napadnuto 9 tunela, odnosno ukupno 103 "terorističkih meta". Izraelski premijer Benjamin Netanijahu naredio je "značajno proširenje" ofanzive u Gazi. Ova naredba stigla je samo nekoliko sati nakon sinoćnih vojnih akcija jevrejske države na palestinskoj teritoriji, čiji je cilj "neutralisanje tunela koje Hamas koristi kako bi napao Izrael". Trojica su poginula od tenkovske vatre istočno od Kan Junisa i još jedna osoba istočno od grada Gaze. Petoro ljudi je poginulo od izraelske vatre u odvojenim napadima na južni grad Rafa, uključujući petomesečnu bebu. Bebu je, prema palestinskim uzvorima, ubio tenk. Na severu Gaze dve osobe su ubijene odmah posle ponoći u Beit Hanunu, izjavio je portparol hitnih službi Ašraf al Kidra. On je naveo a da je ukupni broj poginulih Palestinaca od početka sukoba, u zoru 8.jula, dostigao 260.
Pročitajte još:Sve tajne Angele Merkel!Porošenko kaže da „agresija“ protiv Ukrajine je svetski problem
Palestinski centar za ljudska prava ističe da su više od 80 odsto poginulih civili i da je najmanje 1.920 Palestinaca ranjeno. Izraelska armija je počela kopnenu ofanzivu kasno sinoć uz podršku iz vazduha i sa mora protiv palestinskih ekstremista, nakon deset dana izraelskih vazdušnih udara na Gazu i raketne vatre u Izrael. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu istakao je da je cilj proširenja operacije da se, između ostalog, unište tuneli koji se koriste za krijumčarenje oružja. Ti tuneli prokopani su ispod granice Gaze s Egiptom, a ispod granice s Izraelom kopani su tuneli za izvođenje napada na Izraelce. Jedan takav pokušaj napada ometen je juče, kada je udar iz vazduha sprečio da se 13 naoružanih Palestinaca ubaci u kibuc na jugu Izraela. Jedan napadač poginuo je u tom incidentu. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA