Najnovije

Još jedna nota o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija u posedu još jedne note za povlačene priznanja nezavisnosti Kosova.

Zvečan (Foto: Jutjub)

“Imamo dogovor da sačekamo desetak dana pa da obelodanimo o kojoj zemlji je reč. To bi bila 27 ili 28 zemlja koja povlači priznanje, pošto za jednu nismo sigurni”, objasnio je on u izjavi novinarima u Minhenu.

Vučić je preneo da je danas u Minhenu imao razgovore sa predsednikom Francuske, nemačkim kancelarom, premijerom Grčke, državnim sekretarom SAD, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije, kao I visokim predstavnikom za spoljnu I bezbednosnu politiku EU Đuzepom Boreljom.

“I sa Britancima smo imali veoma dobre razgovore, kao i sa grčkim prijateljima, i veoma važne sa Nemcima, Francuzima i Amerikancima. Ključna tema naravno bila je dijalog sa Prištinom, ali i naši bilateralni ekonomski i politički odnosi, i razume se evropski put Srbije”, naglasio je on.

Vučić je izrazio uverenje da je delegacija zastupala dobro interese Srbije.

“LJudi u Srbiji moraju da znaju da epohalnih pozitivnih novosti nije bilo niti može da bude, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja već više decenija, posebno poslednjih 15 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova. Dobro je da smo došli, da smo mogli našu poziciju precizno I racionalno da objasnimo. Naišli smo na poštovanje I predstavnika SAD, Nemačke, Francuske I Velike Britanije I Grčke“, naglasio je on.

Vučić je rekao da sutra predstoje razgovori u vezi nastavka dijaloga u Briselu sa Boreljom I Miroslavom Lajčakom, koji je prisustvovao i današnjem sastanku sa Emanuelom Makronom i Olafom Šolcem.

“Govorili smo o neophodnosti formiranja ZSO. Sami su na sastanku rekli da znaju koje su linije koje Srbija neće da prekorači. Bili su precizni I jasni", kazao je on.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA