Najnovije

ĐORĐEVIĆ UPOZORAVA: Nema opuštanja!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je dva dana uoči osmine finala Evrobasketa da ime rivala ne sme da opusti ekipu.

Saša Đorđević (Foto: Jutjub)

Srbija u nedelju igra sa Mađarskom u Sinan Erdem Domu (14:15h), ekipom koja je na ovom EP ostvarila prvu pobedu na takmičenju posle skoro pola veka.
"Već ponavljam, sam sebi sam dosadan, ali nemamo pravo da se opustimo ni protiv jednog protivnika, štaviše. Poštujemo izuzetno mađarsku ekipu, znamo njihove kvalitete, njihove jake stvari. Na nama je to da limitiramo koliko je moguće. Vrlo smo oprezni, koncentrisani, zbog ovoga smo se spremali celo leto. Mi smo bili prvi u našoj grupi, oni četvrti u njihovoj. Sigurno da ima neke razlike, a na nama je da tu razliku iznesemo na teren u našu korist", rekao je Đorđević. 
Igra Mađarske zasniva se na učinku samo dvojice igrača.
"Ekipa koja ima dva apsolutna lidera, Hanga i Vojvoda. Kad se jedan igrač digne i bude u formi kao što je to Hanga, onda donosi ekstra kvalitet svojoj ekipi. Na nama je da to limitiramo. Selektor (Stojan) Ivković dugo radi s njima, odlično se poznaju. Keler na poziciji centra im daje izuzetnu pokretljivost i snagu. Izuzetno su agresivni u skoku u napadu. Imaju napadačku tranziciju koju moramo da zaustavimo", dodao je selektor. 
Srbija je do prvog mesta u grupi i "lakšeg" puta u nokaut fazi osim svojim igrama stigla i zahvaljujući pobedi Letonije nad Turskom u četvrtak uveče. 
"Gledali smo sa strane. Letonija je po mom mišljenju najbolja šuterska ekipa na prvenstvu. Imaju takav talenat da su za svako poštovanje. Neću da kažem da su sa lakoćom izašli na kraj sa Turcima, ali odigrali su vrhunsku utakmicu. Počeli su iz odbrane, iz njihovog drugog aspekta koji su doneli na ovo EP, a to je fizička igra. Porzingis dominira u reketu, Tima na poziciji "tri" daje fizičku snagu, a bekovi imaju neverovatnu šutersku moć. Videli ste Blumsa, koji se probudio. Ne znam da li ste gledali utakmicu pre ove, postigao je dva poena, u poslednjim minutima, reagovao je strastveno. Nisu me iznenadili protiv Turske", istakao je Đorđević. 
S obzirom na deo kostura u kojem se Srbija nalazi javnost sve glasnije razmišlja o medalji. 
"Ne. Koncentrisani smo samo na sledećeg protivnika. Nemamo prava na to", zaključio je selektor. 
Košarkaši Srbije su u petak prvi put trenirali u Sinan Erdem Domu, u subotu će raditi u pomoćnoj sali, a protiv Mađarske igraju u nedelju od 14:15 časova po našem vremenu. 
Bolji iz ovog meča će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela između Italije i Finske. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Đorđević komentarisao poraz od Rusije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA