Najnovije

SAMO TAKO: BiH profitira od izvoza u Rusiju - sankcije im odlične!

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u prvih šest meseci ove godine nastavila pozitivan trend rasta izvoza u Rusiju, a najveći napredak ostvaren je u izvozu voća, dok je vrednost ukupnog uvoza iz Rusije smanjena.
Rublja (Foto: Pixabay)

Rublja (Foto: Pixabay)

Ukazujući na rast izvoza voća, koga u prvom polugodištu 2014. nije ni bilo među 10 vodećih izvoznih grupa proizvoda, Igor Gavran iz Sektora za makroekonomski sistem Spoljnotrgovinske komore BiH kaže da su ocekivanja za naredni period takođe izrazito pozitivna. Ona se odnose na plasman mleka i mlečnih proizvoda ukoliko budu ispunjeni uslovi i pronađeno tržište, rekao je on za Fenu. Vodeći izvozni proizvodi iz Bosne i Hercegovine na tržište Ruske Federacije tradicionalno su farmaceutski proizvodi, u čijem izvozu prednjači Bosnalijek.
Pročitajte još:
Drugu poziciju zauzima voće, uz dobar trend povećanja izvoza, čija je ekspanzija inicirana međusobnim sankcijama EU i Rusije, odnosno zabranom uvoza voća, povrća i drugih proizvoda iz EU i ostalih država koje su uvele sankcije Rusiji, dodao je Gavran. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA