Najnovije

PESKOV IH "RAZMONTIRAO": Nulandova k'o Klintonova

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na izjave zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o "lepim iznenađenjima" za Rusiju na frontu poredeći ih sa smehom bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton kada je čula za smrt libijskog lidera Moamera Gadafija.

"Što se tiče 'iznenađenja'. Znate, stavljanje reči 'lepo' i 'bojno polje" u jednu rečenicu je slično kada je gospođe Klinton prasnula u smeh kada je videla okrvavljenog Gadafija. Očigledno, to je običaj na Zapadu, ali ovde je sve drugačije", rekao je Peskov, aludirajući na Klintonkinu izjavu "došli smo, videli smo i on je umro".

Iznos od 50 milijardi evra dodeljenih Ukrajini je značajan iznos za Evropsku uniju u kontekstu krize. Evropske zemlje pumpaju javno mnjenje saopštenjima o mogućem ratu sa Rusijom, jer moraju da nastave da prave sliku neprijatelja, rekao je on govoreći o zapadnoj pomoći Kijevu.

"Zapad mora da nastavi da oblikuje neprijatelja, da to radi teksturno, istaknuto, kako bi opravdali povećanje troškova", kazao je Peskov televiziji "Rusija 1".

Prema njegovim rečima, 50 milijardi evra dodeljenih Kijevu "s jedne strane, za EU i nisu baš ozbiljan iznos, ali su, s druge strane, i dalje primetni u kontekstu kriznih pojava koje se manifestuju u ekonomijama zemalja Evropske unije".

"Šta je Nemačka? Ona je ekonomski motor EU. I čitavi sektori nemačke privrede gube svoju atraktivnost i konkurentnost", naveo je Peskov.

U tom kontekstu, nastavio je, Evropska unija, uključujući Nemačku, pokušava da "odvuče pažnju stvaranjem neke vrste neprijatelja i održavanjem ovog imidža". 

"I, naravno, u svetlu toga, najbolje je skrenuti pažnju stvaranjem neke vrste neprijatelja i održavanjem te slike. I za to, po njihovom shvatanju, verovatno nema boljeg od nas", podvukao je.

Lideri 27 zemalja EU su 1. februara na samitu u belgijskoj prestonici odlučili da iz budžeta zajednice izdvoje 50 milijardi evra za finansijsku podršku Ukrajini tokom četiri godine.

Pročitajte OVDE o borbama u Ukrajini 

Izvor: RT Balkan 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA