Najnovije

KRUPAN ULOV RUSA KOD HARKOVA! Grupa Sever naletela na elitnu jedinicu "Kraken", usledio šok!

Više od 60 pripadnika neonacističke jedinice "Kraken" zarobljeno je u Harkovskoj oblasti, rekao je načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vladimir Gančev.

- Daju iskaze i nisu više tako hrabri - rekao je  načelnik vojno-civilne administracije Gančev.
On je, takođe, rekao da će pripadnici grupe "Sever" uskoro početi da osvajaju selo Lipci, a vojska je već na obodima sela.

Prema rečima Gančeva, Ukrajina prebacuje nove rezervne snage na uporišta u Harkovskoj oblasti ali tamo deluje ruska avijacija i neće biti u stanju da im se duže suprotstave.

Ko su nonacistička grupa "Kraken"?
Zvanično nije deo Oružanih snaga Ukrajine, ali odgovara Ministarstvu odbrane. Predvodi ga Konstantin Nemičev, a sačinjavaju veterani bataljona Azov koji je bio zadužen za odbranu lučkog grada Marijupolja. Ovaj bataljon je od strane Rusije označen kao neonacistički, dok Ukrajina ističe da je reč o herojima koji brane zemlju.

Zaslužni su za oslobađanje nekoliko mesta duž ukrajinske teritorije, a u januaru 2023. godine, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski lično je zahvalio ovom puku na trudu u borbi protiv Rusa u regionu Soledara.

Inače, iako nerado komandanti ove jedinice priznali su „da postoji mogućnost“ da u svojim redovima ima krajnje ekstremno desničarski orjentisane pojedinci, ali da oni brojčano nadjačani od strane ostalih „normalnih“ članova puka.

KOLONA AMERIČKOG NAORUŽANJA LETI U VAZDUH! Tenkovi, Bredli, spržena tela (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube