Najnovije

DOVLAČE SVE ŠTO MOGU PRED SIRT: Sprema se bitka svih bitaka, Turci naoružavaju Tripoli, Haftar se brani sovjetskim sistemima (FOTO)

Turski mediji tvrde da je ta zemlja dostavila u Libiiju, kao pomoć tzv. Vladi u Tripoliju, raketne lansere T-122 koji su odmah raspoređeni na frontu kod Sirta.

Testiranje Termita (Foto: Tviter)

Snage iz Tripolija, podržane Turskom planiraju osvajanje Sirta i Al Jafre koji su sada u rukama Libijske nacionalne armije generala Hafiza Haftra.

Lanseri T-122 imaju domet 40 kilometara.

Poslednjih dana da turska teretna aviona sleteli su na vojne aerodrome koje kontrolišu snage iz Tripolija. Istovremeno nastavlja se mobilizacija snaga za napad na Sirt.

Sa druge strane LNA ima podršku Egipta koji je zapretio da će ući vojno u Libiju ako snage iz Tripolija pokušaju da probiju front Sirt-Al Jafra.

Sa druge strane pojavile su se fotografije na kojima LNA testira sovjetske sisteme P-15 Termit namenjene pogađanju ciljeva na vodi.

Ovi sistemi imaju domet od 35 do 80 kilometara u zavisnosti od verzije. Libijska mornarica imala je velike količine ovih sistema pre pada Gadafija, a nakon ustanka oni su u velikom broju završila u rukama pobunjenika.

Sistemi Termit bi mogli da budu velika pretnja turskim brodovima koji snabdevaju i daju podršku snagama u Tripoliju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube