Najnovije

HUTI NAPADNUTI MOĆNIM RUSKIM ORUŽJEM: Saudijci zapalili jemensku teritoriju (VIDEO)

Oružane snage Saudijske Arabije koristile su ruski sistem teškog bacača plamena TOS-1A Solncepek za napad na pobunjenike iz jemenskog pokreta Ansar Alah, poznatijeg kao Huti. Ovi sistemi su uključeni u pokrivanje granice sa Jemenom.

Solncepek (Foto: RIA Novosti)

Borbe se nastavljaju na saudijsko-jemenskoj granici. Kao odgovor na sedmu godinu intervencije, Huti nastavljaju s napadima na Saudijsku Arabiju. Saudijci pokušavaju da prikriju svoje južne provincije. Koristi se najnovija vojna oprema. Juče su arapski mediji izvestili da je na jugu provincije Nadžran viđen teški sistem bacača plamena „Solncepek“ isporučen iz Rusije. Danas se na internetu pojavio video snimak sa njegovom primenom.

Prema saudijskim izvorima, TOS-1A je udario na položaje Huta. Međutim, ove tvrdnje treba oceniti kritički. Veoma je sumnjivo uspešno korišćenje „Solncepeka“ protiv Huta, koji deluju u malim pokretnim grupama za napad. TOS-1A se zaista uspešno koristio tokom neprijateljstava u Siriji i Nagorno-Karabahu, ali je tamo gađano na stacionarne utvrđene položaje neprijatelja.

Kako su džihadisti u Siriji sprečeni na glavnom zadatku, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube