Najnovije

NEMIRNO U OBE REPUBLIKE DONBASA: Pozicije ukrajinske vojske otkrivene blizu Luganska

U ponedeljak, 2. avgusta ujutru, ukrajinski vojnici aktivno su pucali na Jasinovatski okrug DNR. Ove informacije prenosi Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre i stabilizacije u Donbasu.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Kako je navedeno u Centru, ukrajinska vojska je pucala iz pravca sela Opitnoje, gde se nalaze položaji Oružanih snaga Ukrajine. "Ispalile su 3 mine kalibra 82 mm, 1 tromblonsku minu, takođe su koristili pešadijsko oružje", saopštila je Narodna milicija DNR.

Nemirno je i u LNR, gde su raniji posmatrači OEBS -a „slučajno“ otkrili položaje Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalaze u blizini Luganska. To se dogodilo tokom patroliranja delom Luganske oblasti koji je pod kontrolom Kijeva. Posmatrači su naišli na ukrajinske položaje koji se nalaze u blizini glavnog grada LNR.

Incident se dogodio u selu Bolotenoje, koje je pod kontrolom kijevskih snaga, 22 km severoistočno od Luganska. Dva pripadnika Oružanih snaga Ukrajine stala su na put i nisu pustili automobil patrole misije OEBS -a, pozivajući se na činjenicu da se u tom području nalazi „zona operacije vojne policije“.

Više o situaciji u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429161723182ea09e