Najnovije

Direktan udar na London: Nije slučajno što se Zapad prepao ruskih „Bodeža“

Rusija je postala prva zemlja koja je nabavila hipersonično oružje. Oružane snage RF danas raspolažu sa tri rakete odjednom, koje ulivaju strah protivnicima Moskve, uključujući i SAD.

Foto: Jutjub

Svi oni zaslužuju najviše pohvalnih reči, ali se „Bodež“ (Kinžal) pominje češće od drugih. Čak je i kolumnista „Popular Mechanics“, ​​Louis Mazzanti, stavio ovu hipersoničnu raketu na prvo mesto u „horor rejtingu“.

Ekspert Biroa za vojno-političke analize, rezervni potpukovnik Pavel Kalmikov, smatra, da nije slučajno što se Amerikanci plaše „Bodeža“. Ova raketa, koja razvija brzinu od 10 maha, sposobna je da izbegne svaki savremeni PVO sistem, a kinetička energija koju generiše, kada pogodi metu, stvara efekat uporediv sa udarom taktičkog nuklearnog projektila.

Osim toga, „Kinžal“ je već uspeo da se pokaže u toku „specijalne vojne operacije“ Oružanih snaga RF u Ukrajini.

Upravo je ova raketa, uništila skladište bojevih glava za taktičke raketne sisteme „Točka-U“, koje se nalaze duboko pod zemljom u Ivano-Frankivskoj oblasti. S tim u vezi, Zapad treba veoma ozbiljno da shvati činjenicu, da Rusija ima takvo oružje.

„Avioni MiG-31K nosači Kinžala, sada su prebačeni na aerodrom na Kolskom poluostrvu. Oni mogu da polete odatle, lansiraju „Bodeže“ i direktnim udarom pogode, na primer, London“, naglasio je Kalmikov.

„Na Čukotki Vazdušno-kosmičke snage Rusije imaju i aerodrom, sa kojeg lovci naoružani hipersoničnim projektilima mogu da polete. U ovom slučaju, SAD će već biti na udaru. Amerikanci jednostavno nemaju čime da presretnu Kinžal ako bude lansiran“, rezimirao je stručnjak.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube