Najnovije

USKORO SERIJSKA PROIZVODNJA Rusija završila ispitivanje granata za zaštitu od navođenih raketa

Rusija je završila državna ispitivanja specijalnih granata koje mogu da zaštite ljude i tehniku od udara visoko preciznih navođenih raketa, izjavili su Sputnjiku u državnoj korporaciji „Rosteh“.

Foto: Printskrin

„Ručna granata RDG-U koja obezbeđuje maskiranje vojske i tehnike od visoko preciznog oružja je uspešno prošla državna ispitivanja“, saopštili su u kompaniji.

Dodali su da je trenutno u toku formiranje dokumentacije nakon čega će početi eksploatacija granata u vojsci i serijska proizvodnja.

Univerzalna ručna dimna granata je proizvedena u Centralnom naučno-istraživačkom institutu za preciznu mašinogradnju CNIItočmaš (deo koncerna „Kalašnjikov“) u cilju zaštite od navođenih raketa koje imaju infracrcveno navođenje kao i od oružja sa termičkim sistemima ciljanja.

Granata deluje po kombinovanom principu: sa jedne strane, aparat koji stvara dim formira takozvanu zavesu u vazduhu, a sa druge strane — specijalan element za aktiviranje dima, koji se nalazi u RDG-U, omogućava stvaranje zavese na duže vreme. Granata je već patentirana.

Napad na Pridnjestrovlje postaje poslednja šansa Kijeva

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube