Najnovije

BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Zvanična verzija o curenju dokumenata Pentagona izaziva sumnju

DŽek Tešira, osumnjičeni za otkrivanje dokumenata Pentagona u kojima se opisuje stanje ukrajinske vojske i planovi SAD i NATO da je ojačaju, nije mogao da ima pristup tako poverljivim podacima. Zvanična verzija Vašingtona o tome izaziva sumnje, rekao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal „DŽadžing fridom“.

Pentagon (Foto: Pixabay)

„To je nemoguće. Da biste imali pristup tako tajnim dokumentima moraju da prođu godine, a taj momak nije živeo dovoljno dugo da bi imao takav status. Ja sam bio poručnik 20 godina i morao sam da prođem specijalne kurseve da bih dobio standardni pristup tajnim dokumentima a radio sam kao operativac koji se bavi borbom protiv terorista. Tako da odlično znam da to ne može biti tako da je taj momak mogao da ima takav pristup“, naveo je on.

„Vašington post“ je juče objavio da je Tešira smatrao „mučnim“ borbena dejstva između Rusije i Ukrajine i da je prijateljima želeo da otvori oči o sukobu u Ukrajini.

„NJegov prijatelj se prisetio da je Tešira počeo da objavljuje tajne materijale na serveru 'Diskord' otprilike u februaru 2022. godine, na početku sukoba u Ukrajini koji je smatrao 'mučnom' bitkom između dve zemlje koje bi trebalo da imaju više zajedničkog nego onoga što ih deli“, piše list.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube