Najnovije

'VOJNI ŠENGEN'' PROTIV RUSIJE: Reakcija Moskve na predlog NATO-a

Izjave o „vojnom Šengenu“ za NATO samo podižu tenzije u Evropi, izjavio je pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

NATO (Foto: NATO)

„Alijansa je oduvek smatrala našu zemlju takozvanim uslovnim neprijateljem, sada našu zemlju smatra očiglednim neprijateljem, otvoreno, ali to nije ništa drugo do eskalacija tenzija u Evropi, što ima svoje posledice“, rekao je portparol Kremlja.

Takve izjave NATO-a naglašavaju da Evropa ne želi da sluša zabrinutost Rusije i da vodi računa o principu nedeljive bezbednosti, dodao je Peskov.

On je naglasio da približavanje vojne infrastrukture NATO-a granicama Rusije ne može da ne izazove uzvratne mere.

Ovako je portparol Kremlja prokomentarisao izjavu šefa Zajedničke komande za logistiku NATO-a Aleksandra Solfranka o potrebi stvaranja „vojnog Šengena“ – zone slobodnog vojnog prolaza. Prema rečima generala NATO-a, snage alijanse se suočavaju sa preprekama u vidu nacionalnih propisa prilikom premeštanja trupa i municije.

Češki predsednik Peter Pavel je rekao ranije ove nedelje da NATO gleda na Rusiju kao na pretnju broj jedan u Evropi. Kremlj je na ovo odgovorio da danas nije Rusija ta koja preti Evropi, već Evropa koja preti Rusiji, pošto je kontrolišu SAD i koja je članica NATO-a, koja se svim silama kreće ka ruskim granicama.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube