Najnovije

PENTAGON PRIZNAO: Nema više novca za pomoć Ukrajini

Sjedinjene Države nemaju više sredstava da zamene oružje koje je poslato Ukrajini, rekao je portparol Pentagona general-major Pat Rajder na sastanku sa novinarima, prenosi Difens NJuz.

Pentagon (Foto: Jutjub)

„Ponestalo nam je novca“, priznao je zvaničnik.

On je objasnio da ministarstvo odbrane i dalje ima na raspolaganju 4,2 milijarde dolara, koji bi mogli da budu iskorišćeni u ove svrhe. Ali nedostatak sredstava za popunu zaliha verovatno će dovesti do obustave podrške Kijevu, pošto Ministarstvo odbrane SAD ne želi da rizikuje borbenu gotovost sopstvene vojske.

Krajem decembra Pentagon je najavio konačni paket pomoći za ukrajinske oružane snage od 250 miliona dolara, koji je uglavnom uključivao artiljerijske granate i drugu municiju. A prema rečima Rajdera, još nema znakova da će se snabdevanje nastaviti.

Bajdenova administracija je dugo upozoravala na takav ishod usred tekuće debate o dodatnom finansiranju Ukrajine u Kongresu. Republikanski zakonodavci ne žele da odobre još jednu pomoć od više milijardi dolara vladi Zelenskog bez reforme migracione politike, podseća Difens NJuz.

O stanju na ukrajinskom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube