Najnovije

HUTI PONOVO NAPADAJU: Ispalili rakete na dva broda

Pobunjenici Huti potvrdili su da su njihove snage raketama napale dva broda u Crvenom moru, nanevši manju štetu teretnom brodu koji je isplovio iz luke grada Hodejda u Jemenu

Huti (Foto: Jutjub)

Potparol Huta rekao je da je grupa gađala brodove "Morning Tide", koji plovi pod zastavom Barbadosa a u vlasništvu je jedne britanske kompanije i "Star Nasia" koji plovi pod zastavom Maršalskih ostrva, prenosi Rojters.

Prethodno su Agencija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) i britanska firma za pomorsku bezbednost "Ambrey" saopštile da je jedan brod pretrpeo manju štetu nakon što je pogođen projektilom.

Brod, koji se nalazio 57 nautičkih milja zapadno od Hodeide, pogođen je bespilotnom letelicom sa leve strane. Projektil je prešao preko palube i izazvao mala oštećenja, navodi se u izveštaju UKMTO.

"Ambrey" je saopštila da povređenih nije bilo, da je brod izveo predviđene manevre kako bi izbegao teže udare i nastavio plovidbu.

Jemenski pobunjenici Huti od oktobra prošle godine izvode napade na brodove koji plove Crvenim morem, kako su naveli, u znak podrške Hamasu u sukobu sa Izraelom.

Kako Bajden razgovara sa mrtvima, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube