Najnovije

NE ODLAZI SAMO ZALUŽNI: Čistka u ukrajinskoj vojsci ide mnogo dublje

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Sergej Šaptala takođe bi mogao da bude smenjen zajedno sa glavnokomandujućim generalom Valerijem Zalužnim, a čistka u vojnom vrhu, koju sprovodi predsednik Zelenski će najverovatnije biti dublja nego što se činilo

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

Zajedno sa Valerijem Zalužnim, može biti smenjen i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Sergej Šaptala, piše Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvore u vladajućim krugovima. Prema navodima lista, rekonstrukcija će uticati na general-majora Sergeja Šaptalu, a sve ostalo je neizvesno. Promene bi se mogle desiti u bliskoj budućnosti, ove nedelje.

Ove reči su u korelaciji sa onim što je Zelenski rekao juče u intervjuu jednom italijanskom TV kanalu: tako je predsednik nagovestio da planira da izvrši „resetovanje” u svim sektorima države, a ne da se ograničava na Zalužnog.

Razgovori o odlasku Zalužnog vode se poslednje dve nedelje, ali za sada nema konkretnih informacija po ovom pitanju. Ovako ili onako, do sada sve ukazuje na to da će, ukoliko dođe do čistke, ona biti mnogo dublja i ozbiljnija nego što se u početku činilo.

Ulične borbe za Avdejevku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202405090354022dc37228