Najnovije

NEMA MIRA: Netanjahu jasan - IDF bez milosti

IDF je saopštio da su trupe na terenu eliminisale borce i infrastrukturu Hamasa u zapadnom delu Kan Junisa.

Dodaje se da su izraelske snage usmerile avion koji je gađao tri vojna skladišta i odred hamasovaca.

U izraelskim udarima na pojas Gaze u proteklih 96 sati ubijena su dva izraelska taoca i teško ranjeno osam, saopštile su Hamasove brigade Al Kasam na Telegramu.

"NJihovi uslovi postaju sve opasniji u svetlu nemogućnosti da im se obezbedi odgovarajući tretman. (Izrael) snosi punu odgovornost za živote povređenih u svetlu njihovog nastavka bombardovanja“, navodi se u saopštenju u vezi sa preostalim taocima.

Tokom jednonedeljnog primirja krajem novembra, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamenu da Izrael oslobodi oko 240 palestinskih zatvorenika.

Glavni izraelski vojni portparol kontraadmiral Danijel Hagari rekao je u utorak da je 31 od preostalih talaca koje Hamas drži u Gazi mrtav.

Vlasti u Jerusalimu tvrde da se još 136 talaca i dalje nalazi u Gazi.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz rekao je da će izraelska vojska obezbediti "siguran prolaz za civilno stanovništvo“ uoči očekivanog napada na Rafu, najjužniji grad Pojasa Gaze, odbacujući strahovanja od humanitarne katastrofe.

Uprkos međunarodnoj uzbuni zbog potencijalnog pokolja u gradu sa više od milion raseljenih Palestinaca, Netanjahu kaže da je ofanziva ključna za slamanje Hamasa.

"Pobeda je nadohvat ruke. Uradićemo to. Pobedićemo preostale terorističke bataljone Hamasa i Rafu, koji je poslednji bastion, ali to ćemo uraditi“, kaže Netanjahu.

Pročitajte OVDE više o sukobima na Bliskom istoku 

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube