Najnovije

HAMAS O TAOCIMA: Lažu!?

Bliski Istok ne miruje...

Hamas je saopštio da među Izraelcima koji su odvedeni kao taoci 7. oktobra ima mnogo stradalih, a oni koji su dosad preživeli nalaze se u izuzetno teškim uslovima.

Hamasovi ekstremisti ubili su 1.200 Izraelaca u napadu na jug Izraela 7. oktobra i oteli su najmanje 250, navodi se u izraelskim izveštajima.

Prema podacima ministarstva zdravlja koje kontroliše Hamas, u izraelskim vojnim operacijama u Pojasu Gaze ubijeno je više od 28.000 Palestinaca. Tokom jednonedeljnog primirja krajem novembra, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca, u zamenu za oslobađanje 240 palestinskih zatvorenika.

"Gubici među (izraelskim taocima) su postali veliki dok su preživeli u izuzetno teškim uslovima. Upozoravali smo više desetina puta na opasnosti koje prete izraelskim taocima, ali nas je (izraelsko) rukovodstvo ignorisalo", rekao je portparol oružanog krila Hamasa, Abu Obeida.

Vojni portparol Izraela, kontraadmiral Danijel Hagari rekao je u utorak da je od preostalih talaca u Pojasu Gaze, 31 izgubio život, navodeći da Hamas drži još 136 talaca u toj palestinskoj enklavi.

Klub palestinskih zatvorenika, organizacija koja dokumentuje i brine o svim palestinskim pritvorenicima, izdao je u utorak saopštenje navodeći da je od 7. oktobra izraelske službe bezbednosti uhapsile skoro 7.000 Palestinaca.

Pročitajte OVDE o stanju u Avdejevki 

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube