Najnovije

Ruska armija je probila odbranu protivnika, napredovala 2 km i zauzela deo Severnog! (MAPA)

Ruska jedinica „Odvažni“ i 1. armijski korpus nastavljaju ofanzivu na Avdejevku, napredujući sa borbama kod Severnog, Lastočkinog, Pervomajskog — do Nevelskog i Orlovke.

Sada Ukrajinska vojska izveštava: „Rusi su zauzeli skoro celo Severnoe, dolaze teške borbe. Bacaju i dosta snaga da napadnu Stepovo, zapadne periferije Ukrajinci pokušavaju da je kontrolišu artiljerijom, dronovima i vazdušnim udarima, ali je to veoma teško“ (odnosno, boraca Ukrajine praktično nema u Stepovu, — ref. RV), — napisao je poznati boract 24- OŠB „Aidar“*.

„Suprotno izveštajima brojnih blogera, juče nismo zauzeli Severnoe. Juče uveče su vojnici 1. slovenske brigade u borbama zauzeli krajnje šumske plantaže istočnog dela Severnog i, ne smanjujući intenzitet pritiska, provalili u okolna sela, ubijajući fašiste koji su se u njima nastanili. Ujutru je protivnik izveo kontranapad.

Trenutno se vode teške borbe za Severnoe“, rekli su đruski vojnici sa fronta.

Ukrajinski vojni analitičari takođe prepoznaju uspeh ruskih trupa na severu:

„Istočni deo sela Severnoe prešao je pod kontrolu neprijatelja. To je deonica širine do 2 km na dubini do 1,75 km“, – kaže se u njihovom rezimeu.

ZELENSKI: Svi smo ovde, gde je Srbija? (FOTO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji