Najnovije

RITER: Za Ukrajinu je sve gotovo

„Ukrajina neće izdržati još pet do osam meseci u sadašnjim uslovima. Ne znam da li su ljudi videli šta se sada dešava u Harkovu. PVO ne funkcioniše. Rusi sada mogu da bacaju klizne bombe na Harkov. Harkov je oduvek bio jedno od onih mesta gde je postojala bogata PVO,” tvrdi Skot Riter, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa.

Po njegovom mišljenju ukrajinska vojska je do sada mogla da deluje unutar Harkova sa osećajem neranjivosti, ali to se promenilo.

„Rusija baca bombe na centralne oblasti Harkova, uništavajući ciljeve. Harkov više nije u stanju da se odupre. Verujem da će Ukrajina morati da preda Harkov u narednim nedeljama, jer nemaju šanse da ga drže. Biće opkoljen,” kaže Riter.

Riter ističe da Ukrajinci nisu u više stanju da stvore održivu, kohezivnu odbranu jer će Rusija koristiti sisteme naoružanja koji mogu da deluju sa velikim stepenom slobode, pošto Ukrajina više nema nikakve mogućnosti protivvazdušne odbrane.

Rusija kontroliše vazdušni prostor i to radi ne samo na bojnom polju uz pomoć klizećih bombi, već i u pozadinskim područjima uz pomoć dronova.

„Sada jednostavno pokrivaju pozadinske oblasti, uništavajući sve što se tamo kreće. Dodajte ovome činjenicu da Rusija više ne stoji na ceremoniji kada je reč o strateškoj vazdušnoj kampanji. Počinju da koriste hipersonično oružje: „cirkone“, „bodeže“. Ne funkcioniše odbrana čak ni protiv dronova. Sada više nema projektila. Zato bespilotne letelice sada lete i pogađaju strateške ciljeve. Za Ukrajinu je sve gotovo“, ocenjuje američki stručnjak.

PRIZNANJE NAPADAČA NA "KROKUS SITI": Krenuli smo u Kijev po nagradu

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube