Najnovije

ZELENSKI ZAPENIO - PORUKA AMERIKANCIMA: Hoćemo istu zaštitu kao Izrael

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, uputio je apel NATO-u zahtevajući istu vrstu zaštite koju je ovaj vojni savez pružio Izraelu.

Zelenski je naglasio efikasnost i jedinstvo koje je zapadni vojni blok pokazao u odbrani Izraela, izražavajući uverenje da bi slične mere mogle biti primenjene i za zaštitu Ukrajine.

"Saveznici su svojim odlučnim akcijama sprečili teror i značajne gubitke infrastrukture, što je uticalo na agresora da 'promeni kurs'. Verujemo da takvo jedinstvo i odlučnost mogu biti primenjeni i u zaštiti Ukrajine," rekao je Zelenski, ističući da za to nije neophodno aktiviranje Člana 5 NATO ugovora, već samo politička volja saveznika.

Češki ministar za evropska pitanja, Martin Dvoržak, podržao je ovaj stav, istakavši da iako NATO preduzima značajne korake na Bliskom istoku, sličan nivo engažovanja treba primeniti i u odbrani ukrajinskog vazdušnog prostora. Ove izjave dolaze u kontekstu narastajućih tenzija i traženja većeg angažovanja NATO u rešavanju kriza koje nisu direktno povezane sa teritorijama članica saveza.

IZRAEL UDARA NA IRAN! Gotov sastanak, sve je dogovoreno, čeka se još jedna velika izjava

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202404292034338e311370