Najnovije

IZRAELSKI MINISTAR ODBRANE OTKRIO: Nemamo izbora nego da se osvetimo Iranu

Izrael neće prihvatiti jednačinu u kojoj Iran odgovara direktnim napadom svaki put kada Izrael napadne mete u Siriji, poručuje izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je američkom ministru odbrane Lojdu Ostinu da Izrael nema drugog izbora osim da odgovori na neviđeni raketni i bespilotni napad koji je Iran pokrenuo tokom vikenda, rekli su za "Aksios" američki zvaničnik i drugi izvor upućen u poziv.

Bajdenova administracija i nekoliko drugih zapadnih zemalja koje su saveznice Izraela pozivaju vladu Benjamina Netanjahua da ne žuri sa odmazdom protiv Irana koja bi mogla dovesti do regionalnog rata, navodi američki medij.

Galant je u telefonskom razgovoru sa Ostinom rekao da Izrael ne može da dozvoli da se balističke rakete lansiraju na izraelsku teritoriju bez odgovora, rekli su američki zvaničnici i izvor koji je upoznat sa sadržajem razgovora.

"Izrael neće prihvatiti jednačinu u kojoj Iran odgovara direktnim napadom svaki put kada Izrael napadne mete u Siriji", dodao je Galant.

Bela kuća protiv rata u regionu

Sjedinjene Države ne žele veći sukob na Bliskom istoku i ne žele da se suprotstave Iranu, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi.

"Ne tražimo veći rat u regionu i ne tražimo sukob sa Iranom", kazao je Kirbi u razgovoru sa novinarima televizijskog kanala Ej-Bi-Si.

Odgovarajući na pitanje da li je američki predsednik DŽozef Bajden uspeo da ubedi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da ne odgovara na iranske udare, Kirbi je rekao da "izraelske vlasti same treba da odluče o odgovoru na napad".

IZRAEL UDARA NA IRAN! Gotov sastanak, sve je dogovoreno, čeka se još jedna velika izjava

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429212950158c4a9b