Najnovije

AMERIČKI ŠAMAR KIJEVU! SAD neće obarati rakete u Ukrajini, kao što su to uradile u Izraelu

Vašington neće pomoći Kijevu u presretanju vazdušnih ciljeva, kao što su Sjedinjene Države pomogle Izraelu prilikom napada iz Irana, jer su to različiti sukobi, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi.

Američke trupe neće pomoći ukrajinskoj vojsci da obori ruske bespilotne letelice i rakete iznad Ukrajine kao što su to učinili za Izrael tokom iranskog napada, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi.

Pošto je Pentagon saopštio da su američke snage presrele "desetine" raketa i dronova lansiranih protiv izraelske teritorije, Kirbija su na konferenciji za novinare upitali "zašto SAD ne mogu da učine isto za kijevski režim".

"Različiti sukobi, drugačiji vazdušni prostor, drugačije pretnje. Predsednik DŽozef Bajden je od početka sukoba u Ukrajini bio jasan da SAD neće učestvovati u tom sukobu u smislu borbi", kazao je Kirbi.

Prethodno o tom pitanju se oglasio i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron, čiji su borbeni avioni oborili nekoliko iranskih dronova.

Upitan zašto britanska avijacija ne može da obara dronove iznad Ukrajine, on je odgovorio da je to "zanimljivo pitanje".

Kameron je ujedno i istakao da je London "učinio više od bilo koje druge zemlje pojedinačno da pomogne Kijevu", napomenuvši da se mora izbeći direktna konfrontacija između NATO-a i Rusije.

"Ako želite da izbegnete eskalaciju, ono što treba da se izbegava je da se trupe NATO-a direktno sukobe sa ruskim trupama. To je prava opasnost od eskalacije", objasnio je šef britanske diplomatije.

TAJNI PLAN PUTINA ZA IRAN I IZRAEL: Ovo odlučio da uradi!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429194002a3921ba0