Najnovije

Rusi gađali ukrajinski aerodrom planiran za isporuku američkih lovaca F-16

Ruska vojska je izvršila udar na vojni aerodrom u predgrađu Starokonstantinova u Hmeljnickoj oblasti Ukrajine i na aerodrom u Ivano-Frankovskoj oblasti, gde je trebalo da budu isporučeni američki avioni F-16, otkrio je koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina Sergej Lebedev.

"U Starokonstantinovu se udar desio u pravcu aerodroma, odjeknula je eksplozija", rekao je Lebedev, pozivajući se na navode pripadnika tajne organizacije.

Vojni aerodrom u Starokonstantinovu je jedan od ciljeva ruske vojske, jer, kako je Lebedev objasnio, je pripreman za prijem američkih lovaca f-16. U neposrednoj blizini vojnog aerodroma nalazi se skladište bombi, poligon, kao i fabrike armiranog betona i asfalta.

Pored toga, prema rečima Lebedeva, sinoć je izvršen i udar na jedno predgrađe Harkova, o kome za sada nema konkretnih informacija.

Pogođen je i aerodrom u gradu Kolomija u Ivano-Frankovskoj oblasti, gde je došlo do detonacije, dodao je Lebedev.

Odjeknula je i serija eksplozija u samom Ivano-Frankovsku gde su, prema rečima Lebedeva, pogođena skladišta, a nad gradom se nadvio oblak dima.

"Pogođena je i lokacija gde je bila razmeštena vojska. Svedoci javljaju da se u gradu nalazi veliki broj vozila hitne pomoći", ukazao je Lebedev.

RASPAD UKRAJINE! Rusi uzimaju ceo istočni deo: U SAD otkriveno šta...

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube