Najnovije

NAJGORA MOGUĆA ODLUKA AMERIKE PROTIV RUSIJE: Posle ovog svaki dogovor više apsolutno nema smisla!

SAD su prestale da veruju da Kijev može pobediti, te su sada spremne da Ukrajini daju novac samo u vidu kredita ili zamrznute ruske imovine, napisao je na Telegramu predsednik Dume Vjačeslav Volodin, komentarišući to što su SAD odlučile da konfiskuju rusku imovinu.

Ipak, ovaj korak, kako je objasnio, govori o još dve stvari.

- Prvo - Vašington se odlučio za otvoreno protivpravnu odluku i izvršio je krađu. To će sigurno potkopati poverenje drugih država, preduzeća i privatnih investitora u Sjedinjene Države. Uništiće princip neprikosnovenosti svojine, na kojem počiva čitav globalni finansijski sistem. To će naneti nepopravljivu štetu međunarodnom pravu i stvoriti presedan, tako da će bilo koja država imati pravo da postupa na sličan način.

- Naša zemlja sada ima sve osnove da usvoji simetrične mere prema imovini iz inostranstva - zaključio je Volodin.

- Drugo. Od 280 milijardi dolara Ruske Federacije blokiranih širom sveta, samo pet do šest milijardi dolara nalazi se u Sjedinjenim Državama. Najveći deo imovine (210 milijardi evra) zamrznuto je u Evropskoj uniji. Vašington je usvojio zakon o konfiskaciji ruske imovine kako bi isprovocirao EU da preduzme sličan korak, koji bi bio poguban za evropsku ekonomiju - objasnio je predsednik Dume.

HAOS NA GRANICAMA RUMUNIJE I MOLDAVIJE: Usledila žestoka reakcija službi

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube