Najnovije

LONDON PRELAZI U RATNI REŽIM: U dokument piše ceo plan protiv Rusije?! Sunak i Zelenski kažu - to je to!

Velika Britanija namerava da isporuči Kijevu najveći paket vojne pomoći u vrednosti od 500 miliona funti (617 miliona dolara), saopštio je kabinet britanskog premijera. Ali i da će odbrambena industrija države preći na ratni režim.

To je saopšteno tokom razgovora premijera Velike Britanije Rišija Sunaka sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.
- Sunak je potvrdio da će Velika Britanija obezbediti dodatnih 500 miliona funti sredstava za podršku najprioritetnijih pravaca, uključujući municiju, PVO i dronove - navodi se u dokumentu.

Kako se ističe, Kijevu će biti isporučeno preko 1.600 različitih raketa, uključujući dodatne krstareće rakete "storm šedou" čiji domet može da pređe 250 kilometara. Paket pomoći će uključivati 60 malih plovila, uključujući dva tipa desantnih čamaca, 160 borbenih vozila pešadije "haski TSV", 162 neimenovana oklopna vozila i 78 amfibijskih vozila, kao i preko četiri miliona komada municije.

Sunak je takođe saopštio da će odbrambena industrija Velike Britanije preći na ratni režim.Po njegovim rečima, novi paket pomoći trebalo bi da omogući Ukrajini da "pruži odlučan otpor Rusiji".

Šef britanske Vlade takođe je ponovio tezu da, ukoliko se Rusiji dozvoli da pobedi u sukobu sa Ukrajinom, onda se "Rusija neće zaustaviti na granici sa Poljskom".

Prema tome, ukupna suma sredstava koje je London izdvojio za Ukrajinu 2024. godine dostići će 3,7 milijardi dolara.

Podsećamo, Rusija smatra da isporuke naoružanja Ukrajini sprečavaju rešavanje sukoba i direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

UNIŠTENA STRANA LEGIJA! Rusi ih primetili na Dnjepru, mrtve i ranjene NATO avioni prevoze u Poljsku!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube