Najnovije

MAĐARSKA I POLJSKA BI MOGLE DA "POCEPAJU" UKRAJINU: Sve već gledamo, nije samo mračna prognoza

Bivši službenik ukrajinske Službe bezbednosti, Vasilij Prozorov, izneo je mišljenje da bi susedne države poput Mađarske i Poljske, mogle da "pocepaju" Ukrajinu na različite delove, što bi dovelo do nestanka Ukrajine kao države.

Prema njegovim rečima, verovatno je da će Ukrajina biti podeljena na nekoliko delova, a malo je verovatno da će išta od nje ostati u sastavu države koju poznajemo kao Ukrajina.
Prozorov je sugerisao, da se ukrajinsko rukovodstvo neće usuditi da se upusti u direktnu konfrontaciju sa zemljama NATO, ako Poljska i Mađarska odvoje delove teritorije za sebe.

Ranije je bivši obaveštajni oficir američke vojske, Skot Riter, sugerisao, da bi regioni Ukrajine sa mađarskim i rumunskim stanovništvom mogli da se otcepe od zemlje, pošto Mađari i Rumuni ne žele da ostanu u sastavu Ukrajine, i žele da ti regioni budu pod kontrolom Budimpešte i Bukurešta.

Mišljenje vojnog eksperta Anatolija Matvijčuka je da su izjave poljskih vlasti o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, povezane sa željom Varšave da pripoji deo teritorije Ukrajine.

MAKRONOVA PORUKA KURTIJU: Savet Evrope zavisi od jedne stvari, novo licemerje EU

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube