Najnovije

Maestralna akcija ruskih padobranaca! Upali u Časov Jar i zbrisali veliko uporište Ukrajine: Otvoren put za prodor!

Jedinice Vazdušno-desantnih snaga iz sastava grupe snaga "Jug", uz podršku avijacije i artiljerijske vatre, upali su u veliko uporište Oružanih snaga Ukrajine na periferiji grada Časov Jar, saopštilo je novinarima rusko Ministarstvo odbrane.

„Tokom izviđačkih operacija i dodatnog izviđanja položaja Oružanih snaga Ukrajine iz vazduha, padobranci su izvršili napad odbrambeni sistem neprijatelja, glavna uporišta i vatreno oružje“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Pojašnjava se da je artiljerija grupe, kao i jurišna i strateška avijacija, radila na ciljevima.

"Demoralisavši neprijatelja preciznim udarima i potisnutim vatrenim oružjem, padobranci su  iz više pravaca, pod okriljem oklopne grupe vozila BMD-2, krenuli u juriš", objasnilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Navodi se da su operateri bespilotnih letelica iz vazduha pratili jurišne jedinice, a komandanti su kontrolisali bitku uz pomoć dronova. Prema podacima Ministarstva odbrane, oružje ukrajinskih oružanih snaga uništile su posade dronova FPV i paljba oklopnih grupa.
Naknadno su jurišne grupe Vazdušno-desantnih snaga, koristeći ceo arsenal malokalibarskog naoružanja, uletele u uporište, a neki od militanata su položili oružje i predali se.

POTRESAN SNIMAK: Geleri mu razneli noge, ruski vojnik ga nosi na plećima do bolnice (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube